- Bewaar

- Bewaar
Geroosterde witte asperges met tomatensalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Schil de asperges van de punt naar beneden en breek het harde gedeelte af. Kook ze 4 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel ze onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
-
Pers het knoflook fijn en meng met 3/4 van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng onder de asperges, leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de lente-ui fijn en snij de tomaatjes in 2. Meng er de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie onder en kruid met peper en zout.
-
Leg de geroosterde asperges op een serveerschotel, rasp er de parmezaan over en lepel er de tomatensalade over.
Serveertip
Je kan dit groentegerecht zowel lauw als koud eten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Schil de asperges van de punt naar beneden en breek het harde gedeelte af. Kook ze 4 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel ze onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
-
Pers het knoflook fijn en meng met 3/4 van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng onder de asperges, leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de lente-ui fijn en snij de tomaatjes in 2. Meng er de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie onder en kruid met peper en zout.
-
Leg de geroosterde asperges op een serveerschotel, rasp er de parmezaan over en lepel er de tomatensalade over.
Serveertip
Je kan dit groentegerecht zowel lauw als koud eten.