Geroosterde witte asperges met tomatensalade
Geroosterde witte asperges met tomatensalade

Geroosterde witte asperges met tomatensalade

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 833 kj
Energie 199 kcal
Vet 13.7 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 9.4 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 7.8 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Schil de asperges van de punt naar beneden en breek het harde gedeelte af. Kook ze 4 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel ze onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  4. Pers het knoflook fijn en meng met 3/4 van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng onder de asperges, leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Snipper intussen de lente-ui fijn en snij de tomaatjes in 2. Meng er de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  6. Leg de geroosterde asperges op een serveerschotel, rasp er de parmezaan over en lepel er de tomatensalade over.

Tip
Serveertip

Je kan dit groentegerecht zowel lauw als koud eten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Schil de asperges van de punt naar beneden en breek het harde gedeelte af. Kook ze 4 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel ze onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  4. Pers het knoflook fijn en meng met 3/4 van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng onder de asperges, leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Snipper intussen de lente-ui fijn en snij de tomaatjes in 2. Meng er de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  6. Leg de geroosterde asperges op een serveerschotel, rasp er de parmezaan over en lepel er de tomatensalade over.

Tip
Serveertip

Je kan dit groentegerecht zowel lauw als koud eten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 833 kj
Energie 199 kcal
Vet 13.7 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 9.4 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 7.8 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g

Bekijk het recept digitaal