Gespikkelde mini-eitjes op een stokje
Gespikkelde mini-eitjes op een stokje

Gespikkelde mini-eitjes op een stokje

Aperitiefhapje
18 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 0.6 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 6.4 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Zet je hulpkok maar meteen aan het werk. Hij/zij mag de kwarteleitjes 3 min. koken in kokend water en daarna afgieten. Spoel onder koud water.

  3. Jij mag nu elk sneetje coppa in de vorm van een accordeon vouwen. Snij ook de kerstomaten in 2. Laat de halfgedroogde kerstomaten uitlekken in een zeef.

  4. Meng de Provençaalse kruiden en het zeezout in een diep bord.

  5. Pel de afgekoelde kwarteleitjes. Rol ze daarna een voor een door de kruiden.

  6. Steek 1 blaadje basilicum, een halve kerstomaat, 1 kwartelei, 1 gedroogde kerstomaat en 1 accordeon van coppa op een prikker. Maak zo 18 brochetjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Zet je hulpkok maar meteen aan het werk. Hij/zij mag de kwarteleitjes 3 min. koken in kokend water en daarna afgieten. Spoel onder koud water.

  3. Jij mag nu elk sneetje coppa in de vorm van een accordeon vouwen. Snij ook de kerstomaten in 2. Laat de halfgedroogde kerstomaten uitlekken in een zeef.

  4. Meng de Provençaalse kruiden en het zeezout in een diep bord.

  5. Pel de afgekoelde kwarteleitjes. Rol ze daarna een voor een door de kruiden.

  6. Steek 1 blaadje basilicum, een halve kerstomaat, 1 kwartelei, 1 gedroogde kerstomaat en 1 accordeon van coppa op een prikker. Maak zo 18 brochetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 0.6 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 6.4 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal