Gestoomde kabeljauw op een groentebedje
Gestoomde kabeljauw op een groentebedje

Gestoomde kabeljauw op een groentebedje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 305 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 31.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Snij de courgette in fijne schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de boontjes in 10 min. gaar in lichtgezouten kokend water. Laat de broccoli na 2 min. meekoken. Giet af en spoel af onder koud water.

  7. Giet de visbouillon en de witte wijn in een kookpan. Plaats de diepgevroren kabeljauw in een stoommandje, of op een rooster boven de kookpan. Besprenkel de kabeljauw met het citroensap en bestrooi met de gember. Dek af en laat 15 min. stomen.

  8. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een kookpan en bak de courgetteschijfjes gedurende 2 min.

  9. Kruid met peper en zout, voeg de broccoliroosjes en de prinsessenboontjes toe en laat opwarmen.

  10. Haal de vis uit de kookpan en hou warm. Laat het kookvocht voor de helft inkoken op een hevig vuur. Voeg de room toe en laat nog even doorkoken. Werk af met de mosterd en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groentjes over de borden en schik er een portie kabeljauw op. Geef er natuuraardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Snij de courgette in fijne schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de boontjes in 10 min. gaar in lichtgezouten kokend water. Laat de broccoli na 2 min. meekoken. Giet af en spoel af onder koud water.

  7. Giet de visbouillon en de witte wijn in een kookpan. Plaats de diepgevroren kabeljauw in een stoommandje, of op een rooster boven de kookpan. Besprenkel de kabeljauw met het citroensap en bestrooi met de gember. Dek af en laat 15 min. stomen.

  8. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een kookpan en bak de courgetteschijfjes gedurende 2 min.

  9. Kruid met peper en zout, voeg de broccoliroosjes en de prinsessenboontjes toe en laat opwarmen.

  10. Haal de vis uit de kookpan en hou warm. Laat het kookvocht voor de helft inkoken op een hevig vuur. Voeg de room toe en laat nog even doorkoken. Werk af met de mosterd en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groentjes over de borden en schik er een portie kabeljauw op. Geef er natuuraardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 305 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 31.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine de Luzanet Vin de Pays des Côtes de Gascogne Wijn Clos de la Chapelle A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie

Bekijk het recept digitaal