Gestoomde vis met savooikool
Gestoomde vis met savooikool

Gestoomde vis met savooikool

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 7.2 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 35 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de teentjes knoflook.

  3. Snij de ui in grove stukken.

  4. Snij de savooikool in fijne reepjes (verwijder de middelste nerven van de bladen).

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Meng de bloem met de zachte boter.

  7. Bereiding:
  8. Giet een bodempje water en een grote kookpot. Voeg er het bouillonblokje aan toe met de stukken ui, het laurierblaadje, de kruidnagels en de tijm.

  9. Plaats hierop een stoommandje of een rooster. Let erop dat het water niet in het stoommandje komt.

  10. Wrijf het mandje of rooster in met knoflook en verdeel er de fijngesneden koolbladeren op. Breng het water aan de kook en laat 3 min. Gaar worden.

  11. Plaats er de diepgevroren stukken vis bovenop. Dek de kookpot af en laat gedurende 10 min. stoven.

  12. Haal het mandje met de kool en de vis van de kookpot en dek af. Zeef 2dl stoomvocht en breng aan de kook. Klop er de bloem onder en laat dikken tot een gladde saus.

  13. Meng de dille door de saus en kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Schik wat savooikool op de borden en dien op met de hondstongfilet. Lepel er wat saus rond en serveer met natuuraardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de teentjes knoflook.

  3. Snij de ui in grove stukken.

  4. Snij de savooikool in fijne reepjes (verwijder de middelste nerven van de bladen).

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Meng de bloem met de zachte boter.

  7. Bereiding:
  8. Giet een bodempje water en een grote kookpot. Voeg er het bouillonblokje aan toe met de stukken ui, het laurierblaadje, de kruidnagels en de tijm.

  9. Plaats hierop een stoommandje of een rooster. Let erop dat het water niet in het stoommandje komt.

  10. Wrijf het mandje of rooster in met knoflook en verdeel er de fijngesneden koolbladeren op. Breng het water aan de kook en laat 3 min. Gaar worden.

  11. Plaats er de diepgevroren stukken vis bovenop. Dek de kookpot af en laat gedurende 10 min. stoven.

  12. Haal het mandje met de kool en de vis van de kookpot en dek af. Zeef 2dl stoomvocht en breng aan de kook. Klop er de bloem onder en laat dikken tot een gladde saus.

  13. Meng de dille door de saus en kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Schik wat savooikool op de borden en dien op met de hondstongfilet. Lepel er wat saus rond en serveer met natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 7.2 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 35 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Haut-Tannet Vin de pays de l'Atlantique Wijn Bonnefois Vin de Pays des Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal