- Bewaar

- Bewaar
Gestoomde vis met savooikool
Onze drankensuggesties
Wijn Haut-Tannet Vin de pays de l'Atlantique Wijn Bonnefois Vin de Pays des Côtes de Gascogne
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de teentjes knoflook.
-
Snij de ui in grove stukken.
-
Snij de savooikool in fijne reepjes (verwijder de middelste nerven van de bladen).
-
Snipper de dille fijn.
-
Meng de bloem met de zachte boter.
-
Bereiding:
-
Giet een bodempje water en een grote kookpot. Voeg er het bouillonblokje aan toe met de stukken ui, het laurierblaadje, de kruidnagels en de tijm.
-
Plaats hierop een stoommandje of een rooster. Let erop dat het water niet in het stoommandje komt.
-
Wrijf het mandje of rooster in met knoflook en verdeel er de fijngesneden koolbladeren op. Breng het water aan de kook en laat 3 min. Gaar worden.
-
Plaats er de diepgevroren stukken vis bovenop. Dek de kookpot af en laat gedurende 10 min. stoven.
-
Haal het mandje met de kool en de vis van de kookpot en dek af. Zeef 2dl stoomvocht en breng aan de kook. Klop er de bloem onder en laat dikken tot een gladde saus.
-
Meng de dille door de saus en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik wat savooikool op de borden en dien op met de hondstongfilet. Lepel er wat saus rond en serveer met natuuraardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Haut-Tannet Vin de pays de l'Atlantique Wijn Bonnefois Vin de Pays des Côtes de Gascogne
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de teentjes knoflook.
-
Snij de ui in grove stukken.
-
Snij de savooikool in fijne reepjes (verwijder de middelste nerven van de bladen).
-
Snipper de dille fijn.
-
Meng de bloem met de zachte boter.
-
Bereiding:
-
Giet een bodempje water en een grote kookpot. Voeg er het bouillonblokje aan toe met de stukken ui, het laurierblaadje, de kruidnagels en de tijm.
-
Plaats hierop een stoommandje of een rooster. Let erop dat het water niet in het stoommandje komt.
-
Wrijf het mandje of rooster in met knoflook en verdeel er de fijngesneden koolbladeren op. Breng het water aan de kook en laat 3 min. Gaar worden.
-
Plaats er de diepgevroren stukken vis bovenop. Dek de kookpot af en laat gedurende 10 min. stoven.
-
Haal het mandje met de kool en de vis van de kookpot en dek af. Zeef 2dl stoomvocht en breng aan de kook. Klop er de bloem onder en laat dikken tot een gladde saus.
-
Meng de dille door de saus en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik wat savooikool op de borden en dien op met de hondstongfilet. Lepel er wat saus rond en serveer met natuuraardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Haut-Tannet Vin de pays de l'Atlantique Wijn Bonnefois Vin de Pays des Côtes de Gascogne