Gevuld kalfsrolletje met aspergemousse
Gevuld kalfsrolletje met aspergemousse

Gevuld kalfsrolletje met aspergemousse

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 8.3 g
Eiwit 54.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde.

  3. Snij de asperges in 3.

  4. Snij 2 sneetjes ham in fijne repen.

  5. Snij de rest van de ham en de sneden kaas in de lengte in 2.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de aspergestukken 5 min. op een zacht vuur.

  9. Giet er het bier over en laat nog 10 min. verder garen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Beleg elke kalfssnede met 1/2 sneetje ham, 1/2 snede kaas, 3 gestoofde aspergepunten en een 3-tal blaadjes rucola. Rol op en zet vast met een cocktailprikker.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalfsrolletjes 5 min. aan elke kant.

  12. Giet de rest van de aspergestukken af en mix fijn tot een gladde mousse. Meng met de reepjes ham en het fijngesnipperde bieslook.

  13. Afwerking:
  14. Schik de rest van de rucola op de borden, snij de kalfsrolletjes in 2 en verdeel over de rucola. Serveer met de aspergemousse en gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde.

  3. Snij de asperges in 3.

  4. Snij 2 sneetjes ham in fijne repen.

  5. Snij de rest van de ham en de sneden kaas in de lengte in 2.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de aspergestukken 5 min. op een zacht vuur.

  9. Giet er het bier over en laat nog 10 min. verder garen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Beleg elke kalfssnede met 1/2 sneetje ham, 1/2 snede kaas, 3 gestoofde aspergepunten en een 3-tal blaadjes rucola. Rol op en zet vast met een cocktailprikker.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalfsrolletjes 5 min. aan elke kant.

  12. Giet de rest van de aspergestukken af en mix fijn tot een gladde mousse. Meng met de reepjes ham en het fijngesnipperde bieslook.

  13. Afwerking:
  14. Schik de rest van de rucola op de borden, snij de kalfsrolletjes in 2 en verdeel over de rucola. Serveer met de aspergemousse en gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 8.3 g
Eiwit 54.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier

Bekijk het recept digitaal