Gevuld varkenshaasje met geitenkaas en tomaten-rucolaslaatje

Gevuld varkenshaasje met geitenkaas en tomaten-rucolaslaatje

Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 30.1 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 46.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (25 min.)
  3. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.

  4. Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2 en de tapastomaten in de lengte in 4.

  5. Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet volledig door. Besmeer de binnenkant met de verse geitenkaas, bestrooi met de helft van het fijngesnipperde bieslook en leg er de stukjes halfgedroogde kerstomaat tussen. Kruid met zwarte peper.

  6. Vouw het varkenshaasje dicht en omwikkel met de pancetta. Maak vast met keukentouw of steek er cocktailprikkers in.

  7. Meng de kwartjes tapastomaat met de rucola en bestrooi met de rest van het bieslook en de lenteuitjes. Besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Druppel er de balsamicocrème over. Zet koel weg.

  8. Bereiding op de barbecue (35 min.)
  9. Bak het varkenshaasje 5 à 10 min. aan alle kanten goudbruin op een hete barbecue. Zet daarna het rooster hoger en bak het varkenshaasje nog 15 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees.

  10. Afwerking:
  11. Snij het varkenshaasje in schuine sneden en serveer met de tomatenrucolasalade. Serveer met een aardappelsalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (25 min.)
  3. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.

  4. Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2 en de tapastomaten in de lengte in 4.

  5. Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet volledig door. Besmeer de binnenkant met de verse geitenkaas, bestrooi met de helft van het fijngesnipperde bieslook en leg er de stukjes halfgedroogde kerstomaat tussen. Kruid met zwarte peper.

  6. Vouw het varkenshaasje dicht en omwikkel met de pancetta. Maak vast met keukentouw of steek er cocktailprikkers in.

  7. Meng de kwartjes tapastomaat met de rucola en bestrooi met de rest van het bieslook en de lenteuitjes. Besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Druppel er de balsamicocrème over. Zet koel weg.

  8. Bereiding op de barbecue (35 min.)
  9. Bak het varkenshaasje 5 à 10 min. aan alle kanten goudbruin op een hete barbecue. Zet daarna het rooster hoger en bak het varkenshaasje nog 15 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees.

  10. Afwerking:
  11. Snij het varkenshaasje in schuine sneden en serveer met de tomatenrucolasalade. Serveer met een aardappelsalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 30.1 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 46.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Rasiguères Château Planèzes A.O.P. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal