Gevuld witloof met eiersla en heilbot
Gevuld witloof met eiersla en heilbot

Gevuld witloof met eiersla en heilbot

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 67 kcal
Vet 5.4 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 0.8 g
Suiker 0.7 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het lente-uitje fijn.

  3. Snipper de peterselie fijn (hou 12 blaadjes apart voor de afwerking).

  4. Snij de heilbot in smalle reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de eieren 10 min. hard in water. Laat afkoelen en pel.

  7. Trek intussen 12 grote blaadjes van de witloofstronkjes en snipper de rest van het witloof fijn.

  8. Prak de eieren fijn en meng met het fijngesnipperde witloof, de mayonaise, de cayennepeper, zwarte peper en zout. Voeg de fijngesnipperde lente-ui en de platte peterselie toe.

  9. Meng de heilbot onder de eiermengeling en verdeel over de witloofblaadjes. Werk af met een blaadje peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het lente-uitje fijn.

  3. Snipper de peterselie fijn (hou 12 blaadjes apart voor de afwerking).

  4. Snij de heilbot in smalle reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de eieren 10 min. hard in water. Laat afkoelen en pel.

  7. Trek intussen 12 grote blaadjes van de witloofstronkjes en snipper de rest van het witloof fijn.

  8. Prak de eieren fijn en meng met het fijngesnipperde witloof, de mayonaise, de cayennepeper, zwarte peper en zout. Voeg de fijngesnipperde lente-ui en de platte peterselie toe.

  9. Meng de heilbot onder de eiermengeling en verdeel over de witloofblaadjes. Werk af met een blaadje peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 67 kcal
Vet 5.4 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 0.8 g
Suiker 0.7 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal