Gevulde artisjok met country potatoes en kerstomatenslaatje
Gevulde artisjok met country potatoes en kerstomatenslaatje

Gevulde artisjok met country potatoes en kerstomatenslaatje

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Energie 2117 kj
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 8.2 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 8.9 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Pers de citroen. Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met een beetje citroensap.

  3. Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg het citroensap toe. Kook de artisjokken 25 min. (ze zijn gaar wanneer de blaadjes gemakkelijk loskomen). Laat afkoelen op keukenpapier

  4. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de diepgevroren country potatoes 10 à 15 min. goudbruin.

  5. Trek de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt (je kan de blaadjes serveren als aperitiefhapje met een dipsaus). Verwijder het hooi van de artisjokbodems met een scherp mesje.

  6. Verdeel de vegetarische krabsla over de artisjokbodems. Versier met de tuinkers.

  7. Snij de slabaadjes grof en de kerstomaten middendoor. Meng er de vinaigrette onder. Verdeel over de borden en schik er de artisjokbodems op en de country potatoes rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Pers de citroen. Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met een beetje citroensap.

  3. Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg het citroensap toe. Kook de artisjokken 25 min. (ze zijn gaar wanneer de blaadjes gemakkelijk loskomen). Laat afkoelen op keukenpapier

  4. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de diepgevroren country potatoes 10 à 15 min. goudbruin.

  5. Trek de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt (je kan de blaadjes serveren als aperitiefhapje met een dipsaus). Verwijder het hooi van de artisjokbodems met een scherp mesje.

  6. Verdeel de vegetarische krabsla over de artisjokbodems. Versier met de tuinkers.

  7. Snij de slabaadjes grof en de kerstomaten middendoor. Meng er de vinaigrette onder. Verdeel over de borden en schik er de artisjokbodems op en de country potatoes rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Energie 2117 kj
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 8.2 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 8.9 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië Bier Postel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal