Gevulde avocado's met eieren en gemengde salade
Gevulde avocado's met eieren en gemengde salade

Gevulde avocado's met eieren en gemengde salade

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 35.9 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 19.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de parmezaan.

  4. Snij de avocado's in de lengte doormidden. Verwijder de pit en lepel nog een beetje verder uit tot u een holte hebt ter grootte van een ei.

  5. Mix het uitgeholde vruchtvlees samen met de olijfolie en de azijn tot een gladde dressing. Kruid met zwarte peper en zout. Zet koel weg.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Leg de avocado's naast elkaar in een ovenschaal en breek 1 ei in elke avocadohelft. Bestrooi met de geraspte parmezaan. Kruid met zwarte peper.

  9. Zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn en de kaas gegratineerd is.

  10. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in hele dunne reepjes. Meng samen met de avocado dressing onder de slamix.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de parmezaan.

  4. Snij de avocado's in de lengte doormidden. Verwijder de pit en lepel nog een beetje verder uit tot u een holte hebt ter grootte van een ei.

  5. Mix het uitgeholde vruchtvlees samen met de olijfolie en de azijn tot een gladde dressing. Kruid met zwarte peper en zout. Zet koel weg.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Leg de avocado's naast elkaar in een ovenschaal en breek 1 ei in elke avocadohelft. Bestrooi met de geraspte parmezaan. Kruid met zwarte peper.

  9. Zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn en de kaas gegratineerd is.

  10. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in hele dunne reepjes. Meng samen met de avocado dressing onder de slamix.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 35.9 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 19.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Aigle Noir Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc - Gérard Bertrand Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva - Miguel Torres - Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal