- Bewaar

- Bewaar
Gevulde chocoladecake met mascarpone en nectarine
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Klop de zachte boter en de suiker met een mixer tot een heel luchtige massa.
-
Klop er de eieren een voor een onder.
-
Meng de bloem met het bakpoeder en het cacaopoeder.
-
Zeef geleidelijk (in 2 à 3 keer) over de eiermengeling. Giet er telkens ook wat melk bij en roer tot een glad beslag.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik een stuk bakpapier in 2 gelijke bakvormen. Verdeel het deeg over de vormen en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Neem uit de oven en uit de vorm en laat volledig afkoelen.
-
Snij ondertussen de nectarines in dunne partjes.
-
Klop de mascarpone los met de vanillesuiker en de bloemsuiker.
-
Bestrijk de bovenkant van 1 cake met de gesuikerde mascarpone. Schik er de partjes nectarine op en bedek met de andere cake.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Klop de zachte boter en de suiker met een mixer tot een heel luchtige massa.
-
Klop er de eieren een voor een onder.
-
Meng de bloem met het bakpoeder en het cacaopoeder.
-
Zeef geleidelijk (in 2 à 3 keer) over de eiermengeling. Giet er telkens ook wat melk bij en roer tot een glad beslag.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik een stuk bakpapier in 2 gelijke bakvormen. Verdeel het deeg over de vormen en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Neem uit de oven en uit de vorm en laat volledig afkoelen.
-
Snij ondertussen de nectarines in dunne partjes.
-
Klop de mascarpone los met de vanillesuiker en de bloemsuiker.
-
Bestrijk de bovenkant van 1 cake met de gesuikerde mascarpone. Schik er de partjes nectarine op en bedek met de andere cake.