Gevulde chocoladecake met mascarpone en nectarine
Gevulde chocoladecake met mascarpone en nectarine

Gevulde chocoladecake met mascarpone en nectarine

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 65.5 g
Eiwit 8.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Klop de zachte boter en de suiker met een mixer tot een heel luchtige massa.

  3. Klop er de eieren een voor een onder.

  4. Meng de bloem met het bakpoeder en het cacaopoeder.

  5. Zeef geleidelijk (in 2 à 3 keer) over de eiermengeling. Giet er telkens ook wat melk bij en roer tot een glad beslag.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Schik een stuk bakpapier in 2 gelijke bakvormen. Verdeel het deeg over de vormen en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Neem uit de oven en uit de vorm en laat volledig afkoelen.

  8. Snij ondertussen de nectarines in dunne partjes.

  9. Klop de mascarpone los met de vanillesuiker en de bloemsuiker.

  10. Bestrijk de bovenkant van 1 cake met de gesuikerde mascarpone. Schik er de partjes nectarine op en bedek met de andere cake.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Klop de zachte boter en de suiker met een mixer tot een heel luchtige massa.

  3. Klop er de eieren een voor een onder.

  4. Meng de bloem met het bakpoeder en het cacaopoeder.

  5. Zeef geleidelijk (in 2 à 3 keer) over de eiermengeling. Giet er telkens ook wat melk bij en roer tot een glad beslag.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Schik een stuk bakpapier in 2 gelijke bakvormen. Verdeel het deeg over de vormen en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Neem uit de oven en uit de vorm en laat volledig afkoelen.

  8. Snij ondertussen de nectarines in dunne partjes.

  9. Klop de mascarpone los met de vanillesuiker en de bloemsuiker.

  10. Bestrijk de bovenkant van 1 cake met de gesuikerde mascarpone. Schik er de partjes nectarine op en bedek met de andere cake.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 65.5 g
Eiwit 8.5 g

Bekijk het recept digitaal