Gevulde clementines met vanille
Gevulde clementines met vanille

Gevulde clementines met vanille

30 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vet 2.5 g
Koolhydraat 33.4 g
Eiwit 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de hoedjes van de clementines en hol ze uit: haal er voorzichtig het vruchtvlees uit met een mesje of een lepeltje. Doe dit boven een kom en vang het sap op. Verwijder de witte velletjes van de partjes.

  3. Snij het vanillestokje middendoor in de lengte en schraap er de zwarte pitjes uit. Giet 5 dl melk in een steelpannetje en voeg het vanillestokje en de pitjes toe.

  4. Bereiding:
  5. 1.Doe het vruchtvlees en het sap van de clementines in een steelpannetje en voeg de suiker toe. Laat 15 min. sudderen en laat afkoelen.

  6. 2.Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Los het puddingpoeder op in 0,5 dl koude melk en voeg al roerend toe aan de kokende melk. Blijf roeren en laat indikken. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  7. 3.Haal het vanillestokje uit de pudding en voeg er het vruchtvlees van de clementines aan toe. Roer goed en laat verder afkoelen.

  8. 4.Smelt de chocolade in een steelpannetje op een zacht vuur en voeg er al roerend 4 à 5 eetl. water aan toe.

  9. 5.Vul de uitgeholde clementines met de pudding en versier met een streepje chocoladesaus en een cocktailkers. Laat 1 à 2 u goed opstijven in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de clementines met een kommetje chocoladesaus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de hoedjes van de clementines en hol ze uit: haal er voorzichtig het vruchtvlees uit met een mesje of een lepeltje. Doe dit boven een kom en vang het sap op. Verwijder de witte velletjes van de partjes.

  3. Snij het vanillestokje middendoor in de lengte en schraap er de zwarte pitjes uit. Giet 5 dl melk in een steelpannetje en voeg het vanillestokje en de pitjes toe.

  4. Bereiding:
  5. 1.Doe het vruchtvlees en het sap van de clementines in een steelpannetje en voeg de suiker toe. Laat 15 min. sudderen en laat afkoelen.

  6. 2.Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Los het puddingpoeder op in 0,5 dl koude melk en voeg al roerend toe aan de kokende melk. Blijf roeren en laat indikken. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  7. 3.Haal het vanillestokje uit de pudding en voeg er het vruchtvlees van de clementines aan toe. Roer goed en laat verder afkoelen.

  8. 4.Smelt de chocolade in een steelpannetje op een zacht vuur en voeg er al roerend 4 à 5 eetl. water aan toe.

  9. 5.Vul de uitgeholde clementines met de pudding en versier met een streepje chocoladesaus en een cocktailkers. Laat 1 à 2 u goed opstijven in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de clementines met een kommetje chocoladesaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vet 2.5 g
Koolhydraat 33.4 g
Eiwit 3.7 g

Bekijk het recept digitaal