Gevulde eieren
Gevulde eieren

Gevulde eieren

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 59 kcal
Vet 4.8 g
Koolhydraat 0.5 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de eieren 10 min. hard. Spoel onder koud water en laat afkoelen.

  3. Snij ondertussen de sjalot en het knoflook grof.

  4. Pel de eieren en snij in de lengte in 2. Haal er voorzichtig de eidooiers uit en snij onderaan een heel fijn schijfje van de eiwitten. Zo blijven ze mooi liggen.

  5. Mix de eidooiers met de sjalot, het knoflook, de mayonaise en de mosterd. Kruid met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak en vul er de halve eiwitten mee.

  6. Afwerking:
  7. Vier originele ideeën: 'À la paysanne': krokant gebakken spekreepjes, fijngesnipperde lente-ui, sesamzaad en reepjes zongedroogde tomaten

  8. Op Scandinavische wijze: reepjes gerookte zalm, zwarte lompviseitjes en fijngesnipperd bieslook

  9. Op Baskische wijze: fijngesneden ansjovisfilets, fijngehakte kappertjes en fijngesnipperde peterselie

  10. Op Italiaanse wijze: groene of rode pesto, zwarte olijven in fijne ringetjes en Italiaanse ham (vastgezet met een cocktailprikkertje)

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de eieren 10 min. hard. Spoel onder koud water en laat afkoelen.

  3. Snij ondertussen de sjalot en het knoflook grof.

  4. Pel de eieren en snij in de lengte in 2. Haal er voorzichtig de eidooiers uit en snij onderaan een heel fijn schijfje van de eiwitten. Zo blijven ze mooi liggen.

  5. Mix de eidooiers met de sjalot, het knoflook, de mayonaise en de mosterd. Kruid met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak en vul er de halve eiwitten mee.

  6. Afwerking:
  7. Vier originele ideeën: 'À la paysanne': krokant gebakken spekreepjes, fijngesnipperde lente-ui, sesamzaad en reepjes zongedroogde tomaten

  8. Op Scandinavische wijze: reepjes gerookte zalm, zwarte lompviseitjes en fijngesnipperd bieslook

  9. Op Baskische wijze: fijngesneden ansjovisfilets, fijngehakte kappertjes en fijngesnipperde peterselie

  10. Op Italiaanse wijze: groene of rode pesto, zwarte olijven in fijne ringetjes en Italiaanse ham (vastgezet met een cocktailprikkertje)

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 59 kcal
Vet 4.8 g
Koolhydraat 0.5 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal