Gevulde forel in spekjasje
Gevulde forel in spekjasje

Gevulde forel in spekjasje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 279 kcal
Vet 15.3 g
Koolhydraat 0.5 g
Eiwit 30.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Enkele uren vooraf (30 min.)
  3. Breng 1 dl droge witte wijn aan de kook met 1 dl water en het bouillonblokje.

  4. Leg er de diepgevroren forellen in en laat zachtjes bijna gaar wor-den (± 10 min.).

  5. Schep de forellen voorzichtig uit de pan en verwijder het vel. Haal de ogen eruit met een puntig mes (u kan er ook de hele kop af halen).

  6. Leg 3 sneetjes spek naast elkaar en schik er een forel op.

  7. Vul de buikholte van de forel met een doormidden gesneden schijfje tomaat. Strooi er wat Provençaalse kruiden over.

  8. Wikkel de forel in het spek. Herhaal dit met de drie andere forellen.

  9. Op het moment zelf (5 min. op de grill)
  10. Laat de forellen aan elke kant 5 min. bakken op een matig warme grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met een mosterdsausje en een aspergeslaatje (zie recept `aspergeslaatje').

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Enkele uren vooraf (30 min.)
  3. Breng 1 dl droge witte wijn aan de kook met 1 dl water en het bouillonblokje.

  4. Leg er de diepgevroren forellen in en laat zachtjes bijna gaar wor-den (± 10 min.).

  5. Schep de forellen voorzichtig uit de pan en verwijder het vel. Haal de ogen eruit met een puntig mes (u kan er ook de hele kop af halen).

  6. Leg 3 sneetjes spek naast elkaar en schik er een forel op.

  7. Vul de buikholte van de forel met een doormidden gesneden schijfje tomaat. Strooi er wat Provençaalse kruiden over.

  8. Wikkel de forel in het spek. Herhaal dit met de drie andere forellen.

  9. Op het moment zelf (5 min. op de grill)
  10. Laat de forellen aan elke kant 5 min. bakken op een matig warme grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met een mosterdsausje en een aspergeslaatje (zie recept `aspergeslaatje').

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 279 kcal
Vet 15.3 g
Koolhydraat 0.5 g
Eiwit 30.3 g

Bekijk het recept digitaal