- Bewaar

- Bewaar
Gevulde forel in spekjasje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (30 min.)
-
Breng 1 dl droge witte wijn aan de kook met 1 dl water en het bouillonblokje.
-
Leg er de diepgevroren forellen in en laat zachtjes bijna gaar wor-den (± 10 min.).
-
Schep de forellen voorzichtig uit de pan en verwijder het vel. Haal de ogen eruit met een puntig mes (u kan er ook de hele kop af halen).
-
Leg 3 sneetjes spek naast elkaar en schik er een forel op.
-
Vul de buikholte van de forel met een doormidden gesneden schijfje tomaat. Strooi er wat Provençaalse kruiden over.
-
Wikkel de forel in het spek. Herhaal dit met de drie andere forellen.
-
Op het moment zelf (5 min. op de grill)
-
Laat de forellen aan elke kant 5 min. bakken op een matig warme grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met een mosterdsausje en een aspergeslaatje (zie recept `aspergeslaatje').
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (30 min.)
-
Breng 1 dl droge witte wijn aan de kook met 1 dl water en het bouillonblokje.
-
Leg er de diepgevroren forellen in en laat zachtjes bijna gaar wor-den (± 10 min.).
-
Schep de forellen voorzichtig uit de pan en verwijder het vel. Haal de ogen eruit met een puntig mes (u kan er ook de hele kop af halen).
-
Leg 3 sneetjes spek naast elkaar en schik er een forel op.
-
Vul de buikholte van de forel met een doormidden gesneden schijfje tomaat. Strooi er wat Provençaalse kruiden over.
-
Wikkel de forel in het spek. Herhaal dit met de drie andere forellen.
-
Op het moment zelf (5 min. op de grill)
-
Laat de forellen aan elke kant 5 min. bakken op een matig warme grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met een mosterdsausje en een aspergeslaatje (zie recept `aspergeslaatje').