Gevulde forel met kruidenkaas
Gevulde forel met kruidenkaas

Gevulde forel met kruidenkaas

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vet 24.4 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 25.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen volledig ontdooien. Haal de ogen uit met een puntig mes en spoel de forellen onder koud stromend water. Dep goed droog, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

  3. Snij de tomaat door, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Vouw de forellen open, smeer de binnenkant in met wat kruidenkaas en doe er wat tomatenblokjes bij. Kruid met Provençaalse kruiden en druk goed dicht. Haal de forellen door de bloem.

  6. Verhit 3 eetl. boter in een braadpan en bak de forellen gedurende 5 min. aan de ene kant.

  7. Draai de forellen voorzichtig om, leg een vel aluminiumfolie over de pan en zet het vuur zachter. Laat nog 5 min. bakken.

  8. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de gevulde forellen met frietjes en een fris slaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen volledig ontdooien. Haal de ogen uit met een puntig mes en spoel de forellen onder koud stromend water. Dep goed droog, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

  3. Snij de tomaat door, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Vouw de forellen open, smeer de binnenkant in met wat kruidenkaas en doe er wat tomatenblokjes bij. Kruid met Provençaalse kruiden en druk goed dicht. Haal de forellen door de bloem.

  6. Verhit 3 eetl. boter in een braadpan en bak de forellen gedurende 5 min. aan de ene kant.

  7. Draai de forellen voorzichtig om, leg een vel aluminiumfolie over de pan en zet het vuur zachter. Laat nog 5 min. bakken.

  8. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de gevulde forellen met frietjes en een fris slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vet 24.4 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 25.5 g

Bekijk het recept digitaal