Gevulde kalkoen met herfstgarnituur
Gevulde kalkoen met herfstgarnituur

Gevulde kalkoen met herfstgarnituur

Hoofdgerecht
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 662 kcal
Vet 38.2 g
Koolhydraat 18.9 g
Eiwit 55.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij verse pompoen in blokjes van 2 cm.

  4. Hak de noten fijn en meng onder de kastanjepuree. Kruid met peper en zout. Verwijder de steeltjes uit de champignons en vul de hoedjes met de kastanjepuree.

  5. Snipper de uien fijn. Snij de salieblaadjes in fijne reepjes.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °

  7. Bereiding:
  8. Wrijf de diepgevroren kalkoen goed in met 1/2 citroen. Schik in een ovenschaal, verdeel er voorverwarmde oven. Giet er regelmatig wat braadvocht over.

  9. Verlaag de temperatuur tot 165 °C, dek af met aluminiumfolie en laat nog 2 à 2 u. 30 min. verder garen. Prik met een brochettestokje in het vlees. Als het braadvocht helder is, is het vlees voldoende gebakken.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en roerbak 25 min. op een zacht vuur (10 min. voor diepgevroren pompoen). Kruid met salie, peper en zout.

  11. Schik de champignons in een ovenschaal en zet 15 min. mee in de oven.

  12. Haal de kalkoen uit de ovenschaal en hou warm. Giet de gevogeltefond in de schaal en schraap de braadresten los. Giet met de cognac en de room in een kookpot en laat 5 min. inkoken op een hevig vuur. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout. Bind eventueel licht met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Snij de vleugels en de bouten van de kalkoen en snij het vlees in sneden. Schik 3 gevulde champignons op een bedje van pompoen. Lepel er wat saus rond. Serveer met kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij verse pompoen in blokjes van 2 cm.

  4. Hak de noten fijn en meng onder de kastanjepuree. Kruid met peper en zout. Verwijder de steeltjes uit de champignons en vul de hoedjes met de kastanjepuree.

  5. Snipper de uien fijn. Snij de salieblaadjes in fijne reepjes.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °

  7. Bereiding:
  8. Wrijf de diepgevroren kalkoen goed in met 1/2 citroen. Schik in een ovenschaal, verdeel er voorverwarmde oven. Giet er regelmatig wat braadvocht over.

  9. Verlaag de temperatuur tot 165 °C, dek af met aluminiumfolie en laat nog 2 à 2 u. 30 min. verder garen. Prik met een brochettestokje in het vlees. Als het braadvocht helder is, is het vlees voldoende gebakken.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en roerbak 25 min. op een zacht vuur (10 min. voor diepgevroren pompoen). Kruid met salie, peper en zout.

  11. Schik de champignons in een ovenschaal en zet 15 min. mee in de oven.

  12. Haal de kalkoen uit de ovenschaal en hou warm. Giet de gevogeltefond in de schaal en schraap de braadresten los. Giet met de cognac en de room in een kookpot en laat 5 min. inkoken op een hevig vuur. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout. Bind eventueel licht met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Snij de vleugels en de bouten van de kalkoen en snij het vlees in sneden. Schik 3 gevulde champignons op een bedje van pompoen. Lepel er wat saus rond. Serveer met kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 662 kcal
Vet 38.2 g
Koolhydraat 18.9 g
Eiwit 55.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal