Gevulde kalkoenenbout
Gevulde kalkoenenbout

Gevulde kalkoenenbout

2 u. 50 min.
Voorgerecht
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 49.2 g
Koolhydraat 3.6 g
Eiwit 36.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Zet de diepgevroren kalkoenenbout 10 min. in een voorverwarmde oven op 220 °C, samen met een kommetje water.

  3. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 2 à 2.30 u verder bakken op 170 °C.

  4. Prik met een breinaald in het vlees, om te zien of het voldoende gebakken is. Het vocht moet helder zijn en de naald moet heet aanvoelen op uw arm.

  5. Laat verder bruinen (5 à 10 min.) onder de grill.

  6. Voor de notenmayonaise met paprika mengt u de mayonaise met de verse kaas, de mosterd, de fijngesnipperde paprika, de fijngesneden waterkers, de geplette walnoten en fijngesnipperd bieslook.

  7. Afwerking:
  8. Snij de kalkoenenbout in vrij dikke sneden en dien samen met de saus op als koude schotel of in een koud buffet.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Zet de diepgevroren kalkoenenbout 10 min. in een voorverwarmde oven op 220 °C, samen met een kommetje water.

  3. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 2 à 2.30 u verder bakken op 170 °C.

  4. Prik met een breinaald in het vlees, om te zien of het voldoende gebakken is. Het vocht moet helder zijn en de naald moet heet aanvoelen op uw arm.

  5. Laat verder bruinen (5 à 10 min.) onder de grill.

  6. Voor de notenmayonaise met paprika mengt u de mayonaise met de verse kaas, de mosterd, de fijngesnipperde paprika, de fijngesneden waterkers, de geplette walnoten en fijngesnipperd bieslook.

  7. Afwerking:
  8. Snij de kalkoenenbout in vrij dikke sneden en dien samen met de saus op als koude schotel of in een koud buffet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 49.2 g
Koolhydraat 3.6 g
Eiwit 36.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Morgon A.C. Chalandon Wijn Domaine de Tout-Vent A.C. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal