Gevulde kalkoenfilet met geroosterde butternut

Gevulde kalkoenfilet met geroosterde butternut

1 u. 40 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 842 kcal
Energie 3523 kj
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 82 g
Suiker 14.6 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 68.1 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verdeel de boter in klontjes over de kalkoenfilet in het aluminium schaaltje. Zet 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven. Prik er met een breinaald in om de gaartijd te checken. Het vocht dat uit de kalkoen komt, moet helder zijn.

  4. Schil intussen de pompoen en snij in de lengte in 2. Verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 1,5 cm breed. Breng op smaak met 3/5 van de olijfolie, de tijm, peper en zout. Schik ze op een bakplaat met bakpapier en zet ± 35 min. mee in de oven met de kalkoen. Bestrooi met de pompoenpitten 5 min. voor het einde van de baktijd.

  5. Snij intussen de courgettes in blokjes van 1/2 cm. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Giet over de couscous. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak daarna los met een vork.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min. Voeg de courgette toe en roerbak nog 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Snipper de munt en de peterselie fijn. Voeg samen met de courgette toe aan de couscous.

  9. Snij de kalkoenfilet in sneetjes en verdeel 2 à 3 stukken over elk bord. Schik er telkens een stukje pompoen tussen. Geef er de couscous bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verdeel de boter in klontjes over de kalkoenfilet in het aluminium schaaltje. Zet 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven. Prik er met een breinaald in om de gaartijd te checken. Het vocht dat uit de kalkoen komt, moet helder zijn.

  4. Schil intussen de pompoen en snij in de lengte in 2. Verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 1,5 cm breed. Breng op smaak met 3/5 van de olijfolie, de tijm, peper en zout. Schik ze op een bakplaat met bakpapier en zet ± 35 min. mee in de oven met de kalkoen. Bestrooi met de pompoenpitten 5 min. voor het einde van de baktijd.

  5. Snij intussen de courgettes in blokjes van 1/2 cm. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Giet over de couscous. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak daarna los met een vork.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min. Voeg de courgette toe en roerbak nog 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Snipper de munt en de peterselie fijn. Voeg samen met de courgette toe aan de couscous.

  9. Snij de kalkoenfilet in sneetjes en verdeel 2 à 3 stukken over elk bord. Schik er telkens een stukje pompoen tussen. Geef er de couscous bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 842 kcal
Energie 3523 kj
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 82 g
Suiker 14.6 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 68.1 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine du Château d’Eau Pinot Noir I.G.P. Pays d’Oc Bier Yeti Bang Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal