Gevulde kippenescalope met dragon en groenterijst
Gevulde kippenescalope met dragon en groenterijst

Gevulde kippenescalope met dragon en groenterijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 56 g
Suiker 7.3 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 54.1 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de blaadjes van het dragonplantje fijn en meng ze met de mosterd.

  4. Leg op elke escalope een plakje parmaham en verdeel er 1 koffiel. dragonmosterd over. - Rol de escalopes op en druk ze plat.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst 25 à 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepvriesgroenten ± 15 min. al roerend op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de groenten toe aan de rijst en verdeel er 1 eetl. olijfolie over.

  10. Afwerking:
  11. Snij de escalopes in 2 schuine stukken en verdeel ze over de groenterijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de blaadjes van het dragonplantje fijn en meng ze met de mosterd.

  4. Leg op elke escalope een plakje parmaham en verdeel er 1 koffiel. dragonmosterd over. - Rol de escalopes op en druk ze plat.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst 25 à 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepvriesgroenten ± 15 min. al roerend op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de groenten toe aan de rijst en verdeel er 1 eetl. olijfolie over.

  10. Afwerking:
  11. Snij de escalopes in 2 schuine stukken en verdeel ze over de groenterijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 56 g
Suiker 7.3 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 54.1 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier (Bier: 05276 - RE HOMMELBIER 8X25 CL) Hommelbier Sterk blond bier Wijn (Wijn: 17112 - ROODEBERG ZUID AFRIKA) Roodeberg KWV Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal