Gevulde kruidenpannenkoekjes met serrano en pestoricotta
Gevulde kruidenpannenkoekjes met serrano en pestoricotta

Gevulde kruidenpannenkoekjes met serrano en pestoricotta

Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 532 kcal
Vet 29.5 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 38.4 g
Suiker 8.5 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 27.1 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de kruiden fijn.

  4. Meng de ricotta met de pesto.

  5. Bereiding:
  6. Doe de zelfrijzende bloem, de melk, de eieren en 3 eetl. arachideolie in een mengkom. Kruid met peper en zout en mix alles glad. Meng de verse kruiden onder het beslag.

  7. Besmeer een pan met antiaanbaklaag lichtjes met arachideolie. Verhit de pan en schep er een pollepel beslag in. Bak 6 grote pannenkoeken. Laat ze afkoelen.

  8. Besmeer de afgekoelde pannenkoeken met de ricottamengeling. Beleg met wat serranoham, rucola, halfgedroogde tomaten en pijnboompitten. Rol strak op.

  9. Snij elke pannenkoek in stukjes en steek eventueel vast met een prikker. Of snij elke pannenkoek in 2 en wikkel elk stuk in een servet. Bind vast met een touwtje.

Tip

- Ook heerlijk met een vulling van roomkaas met kruiden, jonge spinazie en zalm. - Bak de pannenkoeken gerust 1 à 2 dagen vooraf en bewaar ze koel. De pannenkoeken beleggen kan ook enkele uren vooraf.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de kruiden fijn.

  4. Meng de ricotta met de pesto.

  5. Bereiding:
  6. Doe de zelfrijzende bloem, de melk, de eieren en 3 eetl. arachideolie in een mengkom. Kruid met peper en zout en mix alles glad. Meng de verse kruiden onder het beslag.

  7. Besmeer een pan met antiaanbaklaag lichtjes met arachideolie. Verhit de pan en schep er een pollepel beslag in. Bak 6 grote pannenkoeken. Laat ze afkoelen.

  8. Besmeer de afgekoelde pannenkoeken met de ricottamengeling. Beleg met wat serranoham, rucola, halfgedroogde tomaten en pijnboompitten. Rol strak op.

  9. Snij elke pannenkoek in stukjes en steek eventueel vast met een prikker. Of snij elke pannenkoek in 2 en wikkel elk stuk in een servet. Bind vast met een touwtje.

Tip

- Ook heerlijk met een vulling van roomkaas met kruiden, jonge spinazie en zalm. - Bak de pannenkoeken gerust 1 à 2 dagen vooraf en bewaar ze koel. De pannenkoeken beleggen kan ook enkele uren vooraf.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 532 kcal
Vet 29.5 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 38.4 g
Suiker 8.5 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 27.1 g
Zout 2.9 g

Bekijk het recept digitaal