Gevulde minuutsteakrolletjes met wortel en rode biet
Gevulde minuutsteakrolletjes met wortel en rode biet

Gevulde minuutsteakrolletjes met wortel en rode biet

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 401 kcal
Energie 1678 kj
Vet 23 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 18.3 g
Suiker 14.2 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 26.3 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)
  2. Schil de wortelen en laat er een stukje groen aan. Snij het uiteinde van de asperges. Dep de rode bieten goed droog en snij in schijven van 1 cm. Rits de blaadjes van de takjes tijm, oregano en rozemarijn. Rasp de schil van de limoen (zonder het wit) en pers hem.

  3. Kook de wortelen 8 min. in lichtgezouten water. Voeg na 5 min. de groene-aspergepunten toe en giet af.

  4. Doe de tijm, rozemarijn, oregano, het knoflook en 3 el olijfolie in een hoge maatbeker en mix tot een dikke massa. Kruid met peper en zout.

  5. Bestrijk de minuutsteaks met de kruidenolie en leg er 2 groene-aspergepunten op. Rol strak op en zet vast met een prikker. Bestrijk met 1 el olijfolie. Bestrijk de wortelen en de rode biet met 2 el olijfolie.

  6. Meng de room met de mierikswortel en het sap en 1 kl schil van de limoen. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Leg de wortelen en de rode biet op de rand van de grill en bak 5 à 10 min. Draai regelmatig om.

  9. Bak de minuutsteakrolletjes 5 à 7 min. aan alle kanten goudbruin op de barbecue.

  10. Verdeel het vlees en de groenten over de borden. Serveer met de mierikswortelsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)
  2. Schil de wortelen en laat er een stukje groen aan. Snij het uiteinde van de asperges. Dep de rode bieten goed droog en snij in schijven van 1 cm. Rits de blaadjes van de takjes tijm, oregano en rozemarijn. Rasp de schil van de limoen (zonder het wit) en pers hem.

  3. Kook de wortelen 8 min. in lichtgezouten water. Voeg na 5 min. de groene-aspergepunten toe en giet af.

  4. Doe de tijm, rozemarijn, oregano, het knoflook en 3 el olijfolie in een hoge maatbeker en mix tot een dikke massa. Kruid met peper en zout.

  5. Bestrijk de minuutsteaks met de kruidenolie en leg er 2 groene-aspergepunten op. Rol strak op en zet vast met een prikker. Bestrijk met 1 el olijfolie. Bestrijk de wortelen en de rode biet met 2 el olijfolie.

  6. Meng de room met de mierikswortel en het sap en 1 kl schil van de limoen. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Leg de wortelen en de rode biet op de rand van de grill en bak 5 à 10 min. Draai regelmatig om.

  9. Bak de minuutsteakrolletjes 5 à 7 min. aan alle kanten goudbruin op de barbecue.

  10. Verdeel het vlees en de groenten over de borden. Serveer met de mierikswortelsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 401 kcal
Energie 1678 kj
Vet 23 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 18.3 g
Suiker 14.2 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 26.3 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Piqueras Old Vines Garnacha D.O. Almansa Spanje Bier Postel Dubbel Donker Abdijbier

Bekijk het recept digitaal