- Bewaar

- Bewaar
Gevulde ovenappeltjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen.
-
Plet de noten (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Hou 2 eetl. geplette nootjes apart. Doe de rest samen met de kaneel en 10 gedroogde abrikozen in een hoge beker en mix grof. Voeg 2 eetl. suiker en 50 g zachte boter toe en mix verder tot een pasta. Schep er de rozijnen onder.
-
Verwijder het klokhuis uit de appelen met een appelboor en nij nog wat vruchtvlees weg (er mag een vrij brede holte zijn). Schil de bovenste helft van de appelen en besprenkel ze met citroensap.
-
Bereiding:
-
1.Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
2.Besmeer een ovenschaal met de rest van de boter en schik er de appelen in. Vul de holte op met de notenpasta.
-
3.Bestrooi de appelen met 2 eetl. suiker en giet 2 eetl. amaretto over de bodem van de schaal. Zet 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen 4 gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
-
Haal de appelen uit de schaal en hou ze warm. Giet eventueel een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los.
-
Meng de zure room met de rest van de amaretto en de citroenzeste.
-
Afwerking:
-
Bestrooi elk bord eventueel met wat kaneel en maak een halve cirkel met de zure room. Bestrooi met de geplette noten en de reepjes gedroogde abrikoos. Schik de warme appelen op het bord en leg er een bolletje ijs naast. Overgiet dat met wat braadvocht van de appelen.
Als u houdt van zoet, kan u wat fijne suiker toevoegen aan de zureroommengeling.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen.
-
Plet de noten (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Hou 2 eetl. geplette nootjes apart. Doe de rest samen met de kaneel en 10 gedroogde abrikozen in een hoge beker en mix grof. Voeg 2 eetl. suiker en 50 g zachte boter toe en mix verder tot een pasta. Schep er de rozijnen onder.
-
Verwijder het klokhuis uit de appelen met een appelboor en nij nog wat vruchtvlees weg (er mag een vrij brede holte zijn). Schil de bovenste helft van de appelen en besprenkel ze met citroensap.
-
Bereiding:
-
1.Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
2.Besmeer een ovenschaal met de rest van de boter en schik er de appelen in. Vul de holte op met de notenpasta.
-
3.Bestrooi de appelen met 2 eetl. suiker en giet 2 eetl. amaretto over de bodem van de schaal. Zet 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen 4 gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
-
Haal de appelen uit de schaal en hou ze warm. Giet eventueel een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los.
-
Meng de zure room met de rest van de amaretto en de citroenzeste.
-
Afwerking:
-
Bestrooi elk bord eventueel met wat kaneel en maak een halve cirkel met de zure room. Bestrooi met de geplette noten en de reepjes gedroogde abrikoos. Schik de warme appelen op het bord en leg er een bolletje ijs naast. Overgiet dat met wat braadvocht van de appelen.
Als u houdt van zoet, kan u wat fijne suiker toevoegen aan de zureroommengeling.