Gevulde paprika's
Gevulde paprika's

Gevulde paprika's

45 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 32.2 g
Eiwit 8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in de lengte middendoor en laat de steel eraan. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes.

  3. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  4. Schil de courgette en snij in stukjes.

  5. Snij de ricotta in blokjes.

  6. Pers het knoflookteentje.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Los het bouillonblokje op in lichtgezouten water en kook er de rijst in gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Meng er de stukjes courgette en tomaat, het fijngesnipperde knoflookteentje en de peterselie onder.

  11. Voeg de blokjes ricotta en 1 eetl. olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  12. Vul de paprikahelften met de rijstsalade.

  13. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en strijk telkens in met 1/2 eetl. olijfolie. Leg op elk vel een gevulde halve paprika en vouw dicht.

  14. Bak de papillotten gedurende 25 min. op een hete barbecue.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in de lengte middendoor en laat de steel eraan. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes.

  3. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  4. Schil de courgette en snij in stukjes.

  5. Snij de ricotta in blokjes.

  6. Pers het knoflookteentje.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Los het bouillonblokje op in lichtgezouten water en kook er de rijst in gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Meng er de stukjes courgette en tomaat, het fijngesnipperde knoflookteentje en de peterselie onder.

  11. Voeg de blokjes ricotta en 1 eetl. olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  12. Vul de paprikahelften met de rijstsalade.

  13. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en strijk telkens in met 1/2 eetl. olijfolie. Leg op elk vel een gevulde halve paprika en vouw dicht.

  14. Bak de papillotten gedurende 25 min. op een hete barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 32.2 g
Eiwit 8 g

Bekijk het recept digitaal