Gevulde pompelmoes met krab
Gevulde pompelmoes met krab

Gevulde pompelmoes met krab

15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 182 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 12.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de pompelmoezen in 2 en lepel het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Laat uitlekken.

  3. Snij de uitgelekte asperges in stukjes (hou de punten apart).

  4. Meng de aspergestukjes met het vruchtvlees van de pompelmoezen, de uitgelekte krab, de tuinkers, de yoghurt, de mayonaise en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  5. Vul hiermee de pompelmoeshelften en garneer met aspergepuntjes.

Tip

Komkommerslaatje Snij 1 komkommer in blokjes van 1 cm en hak 3 eetl. hazelnoten grof. Meng onder 100 g gemengde jonge slascheuten en 4 eetl. gekruide croutons. Besprenkel met 3 eetl. mosterdvinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de pompelmoezen in 2 en lepel het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Laat uitlekken.

  3. Snij de uitgelekte asperges in stukjes (hou de punten apart).

  4. Meng de aspergestukjes met het vruchtvlees van de pompelmoezen, de uitgelekte krab, de tuinkers, de yoghurt, de mayonaise en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  5. Vul hiermee de pompelmoeshelften en garneer met aspergepuntjes.

Tip

Komkommerslaatje Snij 1 komkommer in blokjes van 1 cm en hak 3 eetl. hazelnoten grof. Meng onder 100 g gemengde jonge slascheuten en 4 eetl. gekruide croutons. Besprenkel met 3 eetl. mosterdvinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 182 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 12.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Droge witte wijn met pittige, frisse aroma's van de sauvignondruif, aangevuld met een exotisch tintje. De smaak is fris, vettig en nerveus

Bekijk het recept digitaal