Gevulde portobello's met quinoa en amandelschilfers
Gevulde portobello's met quinoa en amandelschilfers

Gevulde portobello's met quinoa en amandelschilfers

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 15.4 g
Suiker 6.2 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 10.7 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de sojabonen onder koud water en laat uitlekken. Spoel de quinoa in een fijne zeef en laat uitlekken.

  4. Borstel de portobello's schoon.

  5. Hak de walnootpitten, de cashewnoten en de amandelnoten grof.

  6. Hak de kervel grof (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  7. Bereiding:
  8. (30 min.)

  9. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking).

  10. Rooster intussen de grofgehakte noten 3 à 4 min. goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Meng de sojabonen, de grofgehakte kervel en de noten onder de quinoa. Voeg de rijstazijn, de honing en de walnotenolie toe en kruid met peper en zout. Meng goed.

  12. Vul de portobello's met het quinoamengsel. Schik ze op een barbecuebestendige ovenschotel. Bestrooi met de amandelschilfers en laat 10 à 15 min. afgedekt garen (onder een deksel of aluminiumfolie). Haal van de barbecue.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de kervel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de sojabonen onder koud water en laat uitlekken. Spoel de quinoa in een fijne zeef en laat uitlekken.

  4. Borstel de portobello's schoon.

  5. Hak de walnootpitten, de cashewnoten en de amandelnoten grof.

  6. Hak de kervel grof (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  7. Bereiding:
  8. (30 min.)

  9. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking).

  10. Rooster intussen de grofgehakte noten 3 à 4 min. goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Meng de sojabonen, de grofgehakte kervel en de noten onder de quinoa. Voeg de rijstazijn, de honing en de walnotenolie toe en kruid met peper en zout. Meng goed.

  12. Vul de portobello's met het quinoamengsel. Schik ze op een barbecuebestendige ovenschotel. Bestrooi met de amandelschilfers en laat 10 à 15 min. afgedekt garen (onder een deksel of aluminiumfolie). Haal van de barbecue.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de kervel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 15.4 g
Suiker 6.2 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 10.7 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Les Terrasses de Tamary A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal