Gevulde sla met veggiegyros en zoete puntpaprika
Gevulde sla met veggiegyros en zoete puntpaprika

Gevulde sla met veggiegyros en zoete puntpaprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 51.7 g
Suiker 11.2 g
Vezel 15.1 g
Eiwit 35.7 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Schil de wortelen en rasp ze.

  6. Snij de rode ui in 2 en daarna in hele fijne halve ringen.

  7. Maak de slabladeren los. Hou 16 mooie bladeren apart en snij de rest.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes.

  9. Snipper de munt fijn.

  10. Bereiding:
  11. Kook de krielaardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.

  12. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak de diepgevroren gyros ± 4 min. Voeg de wortelen, de rode ui en de puntpaprika's toe. Laat nog 1 à 2 min. bakken.

  13. Meng de yoghurt met de munt, de honing, de mosterd en kruid met peper en zout. Meng onder de aardappelen.

  14. Vul de bladeren van de kropsla met de gyrosbereiding en wat gesneden sla. Werk af met blokjes avocado.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Schil de wortelen en rasp ze.

  6. Snij de rode ui in 2 en daarna in hele fijne halve ringen.

  7. Maak de slabladeren los. Hou 16 mooie bladeren apart en snij de rest.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes.

  9. Snipper de munt fijn.

  10. Bereiding:
  11. Kook de krielaardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.

  12. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak de diepgevroren gyros ± 4 min. Voeg de wortelen, de rode ui en de puntpaprika's toe. Laat nog 1 à 2 min. bakken.

  13. Meng de yoghurt met de munt, de honing, de mosterd en kruid met peper en zout. Meng onder de aardappelen.

  14. Vul de bladeren van de kropsla met de gyrosbereiding en wat gesneden sla. Werk af met blokjes avocado.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 51.7 g
Suiker 11.2 g
Vezel 15.1 g
Eiwit 35.7 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot Blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon

Bekijk het recept digitaal