Gevulde speculaaskoekjes
Gevulde speculaaskoekjes

Gevulde speculaaskoekjes

Tussendoortje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 186 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 26.3 g
Eiwit 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (15 min. + 12 u. in de koelkast)
  3. Meng de boter met de donkerbruine suiker en de eieren.

  4. Voeg de zelfrijzende bloem en de speculaaskruiden toe en kneed tot een homogeen deeg.

  5. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast rusten.

  6. Op het moment zelf (35 min. + afkoelen)
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Haal het deeg uit de koelkast en vorm een rol (± 5 cm dik) met uw handen. Snij in schijfjes. U kan het deeg ook uitrollen op een met bloem bestrooid werkblad en er met koekjesvormpjes figuurtjes uitsteken.

  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes of figuurtjes op. Bak de koekjes 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

  11. Maak intussen de vulling. Klop het eiwit op en meng het met de marsepein en het oranjebloesemwater. Besmeer er de helft van de speculaaskoekjes mee en dek af met de rest van de koekjes.

Tip

Voor volwassenen kan u nog 1 eetl. amaretto toevoegen aan de vulling.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (15 min. + 12 u. in de koelkast)
  3. Meng de boter met de donkerbruine suiker en de eieren.

  4. Voeg de zelfrijzende bloem en de speculaaskruiden toe en kneed tot een homogeen deeg.

  5. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast rusten.

  6. Op het moment zelf (35 min. + afkoelen)
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Haal het deeg uit de koelkast en vorm een rol (± 5 cm dik) met uw handen. Snij in schijfjes. U kan het deeg ook uitrollen op een met bloem bestrooid werkblad en er met koekjesvormpjes figuurtjes uitsteken.

  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes of figuurtjes op. Bak de koekjes 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

  11. Maak intussen de vulling. Klop het eiwit op en meng het met de marsepein en het oranjebloesemwater. Besmeer er de helft van de speculaaskoekjes mee en dek af met de rest van de koekjes.

Tip

Voor volwassenen kan u nog 1 eetl. amaretto toevoegen aan de vulling.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 186 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 26.3 g
Eiwit 2.7 g

Bekijk het recept digitaal