- Bewaar

- Bewaar
Gevulde tomaat met kleurrijke rijst
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Haal je hulpkok (mama, papa …) erbij voor de eerste 2 taakjes:
-
Kook het ei 10 minuten in kokend water. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Snij ondertussen de kalkoenensnede in reepjes. Vraag aan je hulpkok om ze te bakken in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Laat daarna afkoelen.
-
Pluk de blaadjes van de kervel of de peterselie, doe ze in een glas en knip in kleine stukjes met een keukenschaar.
-
Bereiding:
-
Snij de hoedjes van de tomaten en verwijder de pitjes met een lepel. Zet de hoedjes opzij voor straks. De pitjes heb je niet nodig. Leg de tomaten omgekeerd op een bord en laat ze uitlekken.
-
Schil het stuk ananas met een mes (of vraag het aan je hulpkok). Snij de ananas in kleine blokjes.
-
Snij de komkommer en de lente-uitjes in kleine stukjes. Je moet de komkommer niet schillen.
-
Pel het afgekoelde ei en plet het met een vork in een kom. Voeg de gekookte rijst, de kalkoenenreepjes, de stukjes komkommer, de lente-uitjes en de ananasblokjes toe. Kruid met de stukjes kervel (of peterselie), peper en zout. Meng alles goed onder elkaar.
-
Lepel de rijstmengeling voorzichtig in de tomaten en zet het hoedje erop.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Haal je hulpkok (mama, papa …) erbij voor de eerste 2 taakjes:
-
Kook het ei 10 minuten in kokend water. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Snij ondertussen de kalkoenensnede in reepjes. Vraag aan je hulpkok om ze te bakken in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Laat daarna afkoelen.
-
Pluk de blaadjes van de kervel of de peterselie, doe ze in een glas en knip in kleine stukjes met een keukenschaar.
-
Bereiding:
-
Snij de hoedjes van de tomaten en verwijder de pitjes met een lepel. Zet de hoedjes opzij voor straks. De pitjes heb je niet nodig. Leg de tomaten omgekeerd op een bord en laat ze uitlekken.
-
Schil het stuk ananas met een mes (of vraag het aan je hulpkok). Snij de ananas in kleine blokjes.
-
Snij de komkommer en de lente-uitjes in kleine stukjes. Je moet de komkommer niet schillen.
-
Pel het afgekoelde ei en plet het met een vork in een kom. Voeg de gekookte rijst, de kalkoenenreepjes, de stukjes komkommer, de lente-uitjes en de ananasblokjes toe. Kruid met de stukjes kervel (of peterselie), peper en zout. Meng alles goed onder elkaar.
-
Lepel de rijstmengeling voorzichtig in de tomaten en zet het hoedje erop.