Gevulde tomaten en quinoa met verse kruiden
Gevulde tomaten en quinoa met verse kruiden

Gevulde tomaten en quinoa met verse kruiden

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 27.9 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 57.5 g
Suiker 19.5 g
Vezel 12 g
Eiwit 20.1 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Snij het hoedje van de tomaten en hol de tomaten uit. Snij het vruchtvlees fijn.

  5. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  6. Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.

  7. Klop de eieren los met een vork.

  8. Verwijder de korst van de kaas en snij de kaas in 8 schijfjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren groentebrunoise en het vruchtvlees van de tomaten toe. Laat 10 min. stoven.

  12. Neem de kookpot van het vuur en meng de losgeklopte eieren, het paneermeel en de pijnboompitten onder de groenten. Vul er de uitgeholde tomaten mee en leg 1 schijfje kaas op elke tomaat. Zet er de hoedjes op.

  13. Kook de quinoa 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en breng op smaak met de verse kruiden, 2 eetl. olijfolie, peper en zout.

  14. Zet intussen de gevulde tomaten in een ovenschaal en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (30 min.) 1 Spoel 30 g quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook samen met 100 g diepgevroren groentebrunoise en 1 takje platte peterselie 25 min. in een bodempje water. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Snij het hoedje van de tomaten en hol de tomaten uit. Snij het vruchtvlees fijn.

  5. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  6. Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.

  7. Klop de eieren los met een vork.

  8. Verwijder de korst van de kaas en snij de kaas in 8 schijfjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren groentebrunoise en het vruchtvlees van de tomaten toe. Laat 10 min. stoven.

  12. Neem de kookpot van het vuur en meng de losgeklopte eieren, het paneermeel en de pijnboompitten onder de groenten. Vul er de uitgeholde tomaten mee en leg 1 schijfje kaas op elke tomaat. Zet er de hoedjes op.

  13. Kook de quinoa 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en breng op smaak met de verse kruiden, 2 eetl. olijfolie, peper en zout.

  14. Zet intussen de gevulde tomaten in een ovenschaal en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (30 min.) 1 Spoel 30 g quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook samen met 100 g diepgevroren groentebrunoise en 1 takje platte peterselie 25 min. in een bodempje water. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 27.9 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 57.5 g
Suiker 19.5 g
Vezel 12 g
Eiwit 20.1 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France

Bekijk het recept digitaal