Gevulde tomaten met vis en taboulé met olijven
Gevulde tomaten met vis en taboulé met olijven

Gevulde tomaten met vis en taboulé met olijven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 60.4 g
Suiker 10.7 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 30.6 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel. Snij het vruchtvlees fijn.

  6. Snij de halfgedroogde tomaten in reepjes en de olijven in ringetjes.

  7. Los het bouillonblokje op in 6 dl heet water.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de vis toe en bak ± 5 min aan elke kant.

  11. Snij de vis in stukken. Voeg de spinazie en het vruchtvlees van de tomaten toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. verder stoven tot de spinazie geslonken is.

  12. Vul de tomaten met het spinaziemengsel. Leg ze in een ovenschaal en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Overgiet intussen de couscous met de hete bouillon en laat 10 min. afgedekt zwellen.

  14. Maak de couscous los met een vork en meng er de olijven, de halfgedroogde tomaten en de rucola onder. Voeg 1 à 2 eetl. olie uit de verpakking van de gedroogde tomaten toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel. Snij het vruchtvlees fijn.

  6. Snij de halfgedroogde tomaten in reepjes en de olijven in ringetjes.

  7. Los het bouillonblokje op in 6 dl heet water.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de vis toe en bak ± 5 min aan elke kant.

  11. Snij de vis in stukken. Voeg de spinazie en het vruchtvlees van de tomaten toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. verder stoven tot de spinazie geslonken is.

  12. Vul de tomaten met het spinaziemengsel. Leg ze in een ovenschaal en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Overgiet intussen de couscous met de hete bouillon en laat 10 min. afgedekt zwellen.

  14. Maak de couscous los met een vork en meng er de olijven, de halfgedroogde tomaten en de rucola onder. Voeg 1 à 2 eetl. olie uit de verpakking van de gedroogde tomaten toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 60.4 g
Suiker 10.7 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 30.6 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn La Fanfinette Rosé A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal