Gevulde varkenssneden met pasta en courgetteroom
Gevulde varkenssneden met pasta en courgetteroom

Gevulde varkenssneden met pasta en courgetteroom

30 min.
Hoofdgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Energie 2816 kj
Vet 29.2 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 51.4 g
Suiker 9 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 48.6 g
Zout 0.8 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn. Snij de courgettes in blokjes van 1 cm. Snipper het basilicum fijn.

  3. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Smelt intussen 1/3 van de boter in een kookpot en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en bak 2 à 3 min. Giet er de room bij, kruid met peper en zout en laat 7 min. inkoken. Bestrooi met het basilicum.

  5. Leg de varkenssneden tussen 2 vellen vershoudfolie en maak ze wat dunner met een deegrol. Bestrijk 1 kant van elke snede met 1 el tapenade en vouw dicht als een envelop. Steek eventueel vast met een prikker. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de envelopjes 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de pasta met de courgetteroom en verdeel over de borden. Schik er een gevulde varkenssnede naast en verwijder de prikker.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn. Snij de courgettes in blokjes van 1 cm. Snipper het basilicum fijn.

  3. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Smelt intussen 1/3 van de boter in een kookpot en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en bak 2 à 3 min. Giet er de room bij, kruid met peper en zout en laat 7 min. inkoken. Bestrooi met het basilicum.

  5. Leg de varkenssneden tussen 2 vellen vershoudfolie en maak ze wat dunner met een deegrol. Bestrijk 1 kant van elke snede met 1 el tapenade en vouw dicht als een envelop. Steek eventueel vast met een prikker. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de envelopjes 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de pasta met de courgetteroom en verdeel over de borden. Schik er een gevulde varkenssnede naast en verwijder de prikker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Energie 2816 kj
Vet 29.2 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 51.4 g
Suiker 9 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 48.6 g
Zout 0.8 g
natrium 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Artix 'Les Murailles' A.O.P. Minervois Bier Ename Pater Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal