Gewokte gyros met warm risoneslaatje
Gewokte gyros met warm risoneslaatje

Gewokte gyros met warm risoneslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 25.1 g
Koolhydraat 94.4 g
Eiwit 41.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de spitskolen in fijne slierten.

  4. Snij het rode pepertje en de puntpaprika in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snipper fijn.

  5. Schil de mango en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de risone gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een wok en voeg de fijngesnipperde puntpaprika en het rode pepertje toe. Doe er vervolgens de mangoblokjes en de spitskoolslierten bij. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Roerbak ± 8 min. Meng er de risone onder en hou warm.

  9. Bak de gevogeltegyros ± 7 min. gaar in dezelfde wok. Doe dat in 2 porties.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de risonesalade over de borden en schep er de gyros bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de spitskolen in fijne slierten.

  4. Snij het rode pepertje en de puntpaprika in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snipper fijn.

  5. Schil de mango en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de risone gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een wok en voeg de fijngesnipperde puntpaprika en het rode pepertje toe. Doe er vervolgens de mangoblokjes en de spitskoolslierten bij. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Roerbak ± 8 min. Meng er de risone onder en hou warm.

  9. Bak de gevogeltegyros ± 7 min. gaar in dezelfde wok. Doe dat in 2 porties.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de risonesalade over de borden en schep er de gyros bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 25.1 g
Koolhydraat 94.4 g
Eiwit 41.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe 9° Abdijbier Wijn Stonecross Shiraz Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal