Gewokte krieltjes met andijvie en spek
Gewokte krieltjes met andijvie en spek

Gewokte krieltjes met andijvie en spek

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 30.8 g
Suiker 7.9 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 17.3 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de andijvie in fijne reepjes.

  3. Snij de champignons in 4 of 6 stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  5. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Snij de kerstomaten in 2.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui en het knoflook 1 min.

  9. Voeg de krieltjes, de paprikareepjes, de champignons en de spekblokjes toe en roerbak 10 min.

  10. Meng er de andijvie onder en laat slinken. Doe dit eventueel in meerdere keren.

  11. Roer er de tomaten onder en kruid met peper en zout.

Tip

Klaar om op te warmen Ongeveer 5 minuutjes. Meer is er niet nodig om deze wok weer op te warmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de andijvie in fijne reepjes.

  3. Snij de champignons in 4 of 6 stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  5. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Snij de kerstomaten in 2.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui en het knoflook 1 min.

  9. Voeg de krieltjes, de paprikareepjes, de champignons en de spekblokjes toe en roerbak 10 min.

  10. Meng er de andijvie onder en laat slinken. Doe dit eventueel in meerdere keren.

  11. Roer er de tomaten onder en kruid met peper en zout.

Tip

Klaar om op te warmen Ongeveer 5 minuutjes. Meer is er niet nodig om deze wok weer op te warmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 30.8 g
Suiker 7.9 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 17.3 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cornet Smoked Sterk blond bier Wijn Le Sablou Merlot-Cabernet A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal