Gewokte mignonnette met mosterd en venkel
Gewokte mignonnette met mosterd en venkel

Gewokte mignonnette met mosterd en venkel

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 10 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 12.7 g
Vezel 12 g
Eiwit 34.6 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de varkensmignonnettes in fijne reepjes.

  5. Meng de varkensreepjes met de mosterd en de tijm. Laat 15 min. marineren in de koelkast.

  6. Spoel intussen de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  7. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes.

  8. Snij de wortelen en de selder in fijne staafjes.

  9. Snipper de sjalotten fijn.

  10. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  11. Bereiding:
  12. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Verhit intussen de olijfolie in een wok en roerbak de sjalotten 30 sec.

  14. Voeg de venkel, de selder en de wortelen toe en roerbak 2 min. Giet er de groentebouillon bij en laat 2 min. sudderen.

  15. Doe er het vlees met de marinade bij en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout en voeg de witte wijn toe. Voeg de maïs toe en roerbak opnieuw 2 min.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de varkensmignonnettes in fijne reepjes.

  5. Meng de varkensreepjes met de mosterd en de tijm. Laat 15 min. marineren in de koelkast.

  6. Spoel intussen de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  7. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes.

  8. Snij de wortelen en de selder in fijne staafjes.

  9. Snipper de sjalotten fijn.

  10. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  11. Bereiding:
  12. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Verhit intussen de olijfolie in een wok en roerbak de sjalotten 30 sec.

  14. Voeg de venkel, de selder en de wortelen toe en roerbak 2 min. Giet er de groentebouillon bij en laat 2 min. sudderen.

  15. Doe er het vlees met de marinade bij en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout en voeg de witte wijn toe. Voeg de maïs toe en roerbak opnieuw 2 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 10 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 12.7 g
Vezel 12 g
Eiwit 34.6 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. 'Palazzo Vecchio' Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal