Gewokte runderreepjes met hazelnoten en groenten
Gewokte runderreepjes met hazelnoten en groenten

Gewokte runderreepjes met hazelnoten en groenten

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 375 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 34.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de peterselie en de sjalot fijn.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes.

  5. Snij de boontjes schuin in kleine stukjes.

  6. Hak de hazelnoten grof en laat ze lichtbruin kleuren zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een wok en bak de fijngesnipperde sjalot gedurende 1 min. Voeg de runderreepjes toe en roerbak 4 min.

  9. Voeg het witloof, de boontjes, het verkruimelde bouillonblokje, de Provençaalse kruiden en 1 dl water toe en laat 5 min. sudderen (of 2 à 3 min. langer als u de boontjes liever gaarder hebt).

  10. Afwerking:
  11. Voeg de geroosterde hazelnoten en de peterselie toe en dien op met een gevulde aardappel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de peterselie en de sjalot fijn.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes.

  5. Snij de boontjes schuin in kleine stukjes.

  6. Hak de hazelnoten grof en laat ze lichtbruin kleuren zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een wok en bak de fijngesnipperde sjalot gedurende 1 min. Voeg de runderreepjes toe en roerbak 4 min.

  9. Voeg het witloof, de boontjes, het verkruimelde bouillonblokje, de Provençaalse kruiden en 1 dl water toe en laat 5 min. sudderen (of 2 à 3 min. langer als u de boontjes liever gaarder hebt).

  10. Afwerking:
  11. Voeg de geroosterde hazelnoten en de peterselie toe en dien op met een gevulde aardappel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 375 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 34.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La France A.C. Bordeaux Supérieur Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal