Glaasje van avocado-granaatappelcompote en gazpacho
Glaasje van avocado-granaatappelcompote en gazpacho

Glaasje van avocado-granaatappelcompote en gazpacho

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1247 kj
Energie 298 kcal
Vet 23 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 16.6 g
Suiker 8.8 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 3.2 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 5 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Haal de pitjes uit de granaatappel (hou 1 el pitjes apart). Pers de limoen.

  4. Bestrijk beide brikdeegvellen met de helft van de olijfolie. Bestrooi met de oregano.

  5. Leg de vellen op elkaar en snij in 4 rechthoeken. Snij elke rechthoek in 2, rol op en zet vast met een prikker. Leg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk lichtjes met de rest van de olijfolie en zet 5 min. in de voorverwarmde oven tot de rolletjes goudgeel zijn.

  6. Plet intussen het vruchtvlees van de avocado's met een vork en besprenkel met het limoensap. Kruid met peper en zout. Meng met de granaatappelpitjes.

  7. Verdeel het avocadomengsel over 8 glaasjes en giet er de gazpacho op. Werk af met enkele granaatappelpitjes en serveer met een oreganorolletje. Geef er de rest van de rolletjes apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 5 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Haal de pitjes uit de granaatappel (hou 1 el pitjes apart). Pers de limoen.

  4. Bestrijk beide brikdeegvellen met de helft van de olijfolie. Bestrooi met de oregano.

  5. Leg de vellen op elkaar en snij in 4 rechthoeken. Snij elke rechthoek in 2, rol op en zet vast met een prikker. Leg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk lichtjes met de rest van de olijfolie en zet 5 min. in de voorverwarmde oven tot de rolletjes goudgeel zijn.

  6. Plet intussen het vruchtvlees van de avocado's met een vork en besprenkel met het limoensap. Kruid met peper en zout. Meng met de granaatappelpitjes.

  7. Verdeel het avocadomengsel over 8 glaasjes en giet er de gazpacho op. Werk af met enkele granaatappelpitjes en serveer met een oreganorolletje. Geef er de rest van de rolletjes apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1247 kj
Energie 298 kcal
Vet 23 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 16.6 g
Suiker 8.8 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 3.2 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.O.P. Languedoc Wijn Château Ducla A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal