Glaasje van zalm en rivierkreeftjes met geroosterde venkel
Glaasje van zalm en rivierkreeftjes met geroosterde venkel

Glaasje van zalm en rivierkreeftjes met geroosterde venkel

15 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 175 kcal
Energie 732 kj
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 2.3 g
Suiker 2.2 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 11.2 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (5 min.)
  2. Snij de venkel in de lengte in 2 en snij in hele fijne reepjes. Bewaar het groen voor de afwerking. Leg de venkelreepjes in een aluminium schaaltje en meng met de olijfolie, peper en zout.

  3. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  4. Zet het aluminium schaaltje met de venkel ± 5 min. op de barbecue en schep af en toe om.

  5. Doe in elk glaasje 1 kl cocktailsaus, schep er wat venkel op en werk af met wat zalm en rivierkreeftjes.

  6. Besprenkel met enkele druppels sinaasappelsap en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Werk af met het venkelgroen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (5 min.)
  2. Snij de venkel in de lengte in 2 en snij in hele fijne reepjes. Bewaar het groen voor de afwerking. Leg de venkelreepjes in een aluminium schaaltje en meng met de olijfolie, peper en zout.

  3. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  4. Zet het aluminium schaaltje met de venkel ± 5 min. op de barbecue en schep af en toe om.

  5. Doe in elk glaasje 1 kl cocktailsaus, schep er wat venkel op en werk af met wat zalm en rivierkreeftjes.

  6. Besprenkel met enkele druppels sinaasappelsap en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Werk af met het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 175 kcal
Energie 732 kj
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 2.3 g
Suiker 2.2 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 11.2 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g

Bekijk het recept digitaal