- Bewaar

- Bewaar
Gluten- en lactosevrije wafels (met gist)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de gist in het spuitwater en meng tot hij volledig is opgelost.
-
Smelt 200 g boter in een steelpannetje.
-
Verwarm de plantaardige drink tot ze lauw is.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een mengkom en strooi er het zout langs de rand rond. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er het gistmengsel in. Meng het gistmengsel beetje bij beetje onder de bloem.
-
Klop er een voor een de eieren onder. Voeg de plantaardige drink, de room en de gesmolten boter toe en mix met de staafmixer tot een glad deeg.
-
Dek af en laat 1 u. rusten op een warme en tochtvrije plek.
-
Verhit het wafelijzer en vet in met 1/2 koffiel. boter. Schep een pollepel deeg in het midden van het wafelijzer. Draai het na ± 1 min. wat rond, zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen. Bak goudbruin.
U kan deze wafels ook als dessert serveren met een bolletje plantaardig ijs en rood fruit.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de gist in het spuitwater en meng tot hij volledig is opgelost.
-
Smelt 200 g boter in een steelpannetje.
-
Verwarm de plantaardige drink tot ze lauw is.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een mengkom en strooi er het zout langs de rand rond. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er het gistmengsel in. Meng het gistmengsel beetje bij beetje onder de bloem.
-
Klop er een voor een de eieren onder. Voeg de plantaardige drink, de room en de gesmolten boter toe en mix met de staafmixer tot een glad deeg.
-
Dek af en laat 1 u. rusten op een warme en tochtvrije plek.
-
Verhit het wafelijzer en vet in met 1/2 koffiel. boter. Schep een pollepel deeg in het midden van het wafelijzer. Draai het na ± 1 min. wat rond, zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen. Bak goudbruin.
U kan deze wafels ook als dessert serveren met een bolletje plantaardig ijs en rood fruit.