Gnocchi met mantelschelpnootjes en gerookte forel
Gnocchi met mantelschelpnootjes en gerookte forel

Gnocchi met mantelschelpnootjes en gerookte forel

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 979 kcal
Vet 39.8 g
Koolhydraat 109 g
Eiwit 46.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de prei en de witte selder in zeer fijne reepjes.

  2. Rooster de amandelschilfers zonder vetstof lichtbruin in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze niet te lang in de pan want ze verbranden snel.

  3. Snipper de peterselie fijn. Rits de blaadjes van de tijm. Snij de gerookte forel in stukjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de prei- en selderreepjes gedurende 1 min. al roerend. Giet er de visfond bij en verkruimel er het halve bouillonblokje in. Dek af en laat 10 min. stoven.

  5. Voeg de diepgevroren mantelschelpnootjes, de gedroogde tijm en de cayennepeper toe en breng opnieuw aan de kook. Dek af en laat 3 à 4 min. zachtjes stoven.

  6. Voeg de stukjes gerookte forel en de zure room toe aan de saus en roer goed om. Laat 2 min. sudderen. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak citroensap toe.

  7. Kook intussen de pasta gaar gedurende 10 min. in licht gezouten water. Giet af, laat uitlekken en meng er 2 eetl. boter onder.

  8. Schep de pasta in het midden van de borden en verdeel er de saus over. Strooi er de geroosterde amandelschilfers, de verse tijm en de versnipperde peterselie over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de prei en de witte selder in zeer fijne reepjes.

  2. Rooster de amandelschilfers zonder vetstof lichtbruin in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze niet te lang in de pan want ze verbranden snel.

  3. Snipper de peterselie fijn. Rits de blaadjes van de tijm. Snij de gerookte forel in stukjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de prei- en selderreepjes gedurende 1 min. al roerend. Giet er de visfond bij en verkruimel er het halve bouillonblokje in. Dek af en laat 10 min. stoven.

  5. Voeg de diepgevroren mantelschelpnootjes, de gedroogde tijm en de cayennepeper toe en breng opnieuw aan de kook. Dek af en laat 3 à 4 min. zachtjes stoven.

  6. Voeg de stukjes gerookte forel en de zure room toe aan de saus en roer goed om. Laat 2 min. sudderen. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak citroensap toe.

  7. Kook intussen de pasta gaar gedurende 10 min. in licht gezouten water. Giet af, laat uitlekken en meng er 2 eetl. boter onder.

  8. Schep de pasta in het midden van de borden en verdeel er de saus over. Strooi er de geroosterde amandelschilfers, de verse tijm en de versnipperde peterselie over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 979 kcal
Vet 39.8 g
Koolhydraat 109 g
Eiwit 46.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé Wijn Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn met delicaat rokerig boeket van de sauvignondruif. Wijn Château Villa Bel-Air A.C. Graves Wijn Schitterende witte graves, zeer verleidelijk. Aangenaam fruitig en nerveus in de mond. Koel schenken. Enkel op bestelling.

Bekijk het recept digitaal