Gnocchi met mosselen op z'n mediterraans
Gnocchi met mosselen op z'n mediterraans

Gnocchi met mosselen op z'n mediterraans

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 14.2 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 64.2 g
Suiker 7.5 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 47 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baard. Laat uitlekken.

  4. Snij de tomaat in blokjes.

  5. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn en hou een beetje groen opzij voor de afwerking.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de gnocchi in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen telkens 1 eetl. olijfolie in 2 kookpotten en schep er een laagje mosselen in. Verdeel er wat mosselgroenten, gesneden groenten en kikkererwten over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Giet in elke kookpot 1 dl wijn en kruid met peper.

  11. Laat 15 min. afgedekt garen op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  12. Hou enkele hele mosselen opzij en verwijder de schelp van de rest. Meng ze samen met de groenten onder de gnocchi. Werk af met de hele mosselen en het groen van de lente-ui.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baard. Laat uitlekken.

  4. Snij de tomaat in blokjes.

  5. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn en hou een beetje groen opzij voor de afwerking.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de gnocchi in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen telkens 1 eetl. olijfolie in 2 kookpotten en schep er een laagje mosselen in. Verdeel er wat mosselgroenten, gesneden groenten en kikkererwten over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Giet in elke kookpot 1 dl wijn en kruid met peper.

  11. Laat 15 min. afgedekt garen op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  12. Hou enkele hele mosselen opzij en verwijder de schelp van de rest. Meng ze samen met de groenten onder de gnocchi. Werk af met de hele mosselen en het groen van de lente-ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 14.2 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 64.2 g
Suiker 7.5 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 47 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Pinot blanc J. Hubster A.O.P. Alsace

Bekijk het recept digitaal