- Bewaar

- Bewaar
Gnocchi met mosselen op z'n mediterraans
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Pinot blanc J. Hubster A.O.P. Alsace
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baard. Laat uitlekken.
-
Snij de tomaat in blokjes.
-
Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn en hou een beetje groen opzij voor de afwerking.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de gnocchi in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen telkens 1 eetl. olijfolie in 2 kookpotten en schep er een laagje mosselen in. Verdeel er wat mosselgroenten, gesneden groenten en kikkererwten over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Giet in elke kookpot 1 dl wijn en kruid met peper.
-
Laat 15 min. afgedekt garen op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
-
Hou enkele hele mosselen opzij en verwijder de schelp van de rest. Meng ze samen met de groenten onder de gnocchi. Werk af met de hele mosselen en het groen van de lente-ui.
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Pinot blanc J. Hubster A.O.P. Alsace
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baard. Laat uitlekken.
-
Snij de tomaat in blokjes.
-
Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn en hou een beetje groen opzij voor de afwerking.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de gnocchi in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen telkens 1 eetl. olijfolie in 2 kookpotten en schep er een laagje mosselen in. Verdeel er wat mosselgroenten, gesneden groenten en kikkererwten over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Giet in elke kookpot 1 dl wijn en kruid met peper.
-
Laat 15 min. afgedekt garen op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
-
Hou enkele hele mosselen opzij en verwijder de schelp van de rest. Meng ze samen met de groenten onder de gnocchi. Werk af met de hele mosselen en het groen van de lente-ui.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Pinot blanc J. Hubster A.O.P. Alsace