- Bewaar

- Bewaar
Gnocchigratin met kippenescalope in mosterd-peterselieroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min. + 15 min. in de oven
-
Snij de spitskool in fijne reepjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Mix de platte peterselie samen met de room tot een gladde saus en roer er de mosterd onder.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de kippenescalopes in reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de kip 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Doe in een ovenschaal.
-
Kook intussen de gnocchi 1 à 2 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en schep onder de kip in de ovenschaal.
-
Verhit de rest van de olijfolie in de pan van de kip en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig. Roer er de spitskool en de koolrabi onder en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout en meng onder de gnocchi en de kip.
-
Overgiet alles met de mosterd-peterselieroom en bestrooi met de geraspte kaas en de pijnboompitten. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Maak de ovenschotel vooraf klaar en verwarm op het moment zelf 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C;
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
25 min. + 15 min. in de oven
-
Snij de spitskool in fijne reepjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Mix de platte peterselie samen met de room tot een gladde saus en roer er de mosterd onder.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de kippenescalopes in reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de kip 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Doe in een ovenschaal.
-
Kook intussen de gnocchi 1 à 2 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en schep onder de kip in de ovenschaal.
-
Verhit de rest van de olijfolie in de pan van de kip en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig. Roer er de spitskool en de koolrabi onder en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout en meng onder de gnocchi en de kip.
-
Overgiet alles met de mosterd-peterselieroom en bestrooi met de geraspte kaas en de pijnboompitten. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Maak de ovenschotel vooraf klaar en verwarm op het moment zelf 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C;