Gnocchigratin met kippenescalope in mosterd-peterselieroom
Gnocchigratin met kippenescalope in mosterd-peterselieroom

Gnocchigratin met kippenescalope in mosterd-peterselieroom

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Energie 2598 kj
Vet 21 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 52.6 g
Suiker 10.1 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 52.2 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 15 min. in de oven
  2. Snij de spitskool in fijne reepjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Mix de platte peterselie samen met de room tot een gladde saus en roer er de mosterd onder.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Snij de kippenescalopes in reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de kip 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Doe in een ovenschaal.

  7. Kook intussen de gnocchi 1 à 2 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en schep onder de kip in de ovenschaal.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in de pan van de kip en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig. Roer er de spitskool en de koolrabi onder en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout en meng onder de gnocchi en de kip.

  9. Overgiet alles met de mosterd-peterselieroom en bestrooi met de geraspte kaas en de pijnboompitten. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Maak de ovenschotel vooraf klaar en verwarm op het moment zelf 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C;

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 15 min. in de oven
  2. Snij de spitskool in fijne reepjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Mix de platte peterselie samen met de room tot een gladde saus en roer er de mosterd onder.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Snij de kippenescalopes in reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de kip 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Doe in een ovenschaal.

  7. Kook intussen de gnocchi 1 à 2 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en schep onder de kip in de ovenschaal.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in de pan van de kip en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig. Roer er de spitskool en de koolrabi onder en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout en meng onder de gnocchi en de kip.

  9. Overgiet alles met de mosterd-peterselieroom en bestrooi met de geraspte kaas en de pijnboompitten. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Maak de ovenschotel vooraf klaar en verwarm op het moment zelf 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C;

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Energie 2598 kj
Vet 21 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 52.6 g
Suiker 10.1 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 52.2 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g

Bekijk het recept digitaal