Granola met gebakken appel en yoghurt

Granola met gebakken appel en yoghurt

Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 831 kcal
Vet 49.5 g
Koolhydraat 72.7 g
Eiwit 21 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  4. Hak de walnootpitten grof.

  5. Doe de havermout, de zonnebloempitten, de walnootpitten, de amandelschilfers, het kaneel en de nootmuskaat in een grote kom. Meng er de honing en 1/2 dl olijfolie onder.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de havermoutmengeling over een bakplaat met bakpapier en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig.

  8. Schil ondertussen de appelen en snij elke appel in 12 partjes.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de appelpartjes goudbruin. Bestrooi met het chiazaad.

  10. Haal de granola uit de oven en laat afkoelen.

  11. Snij ondertussen de gedroogde abrikozen in fijne reepjes. Meng samen met de zachte veenbessen onder de granola.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de yoghurt over 4 kommetjes. Schep er 2 eetl. granola op en leg er de gebakken appelpartjes op.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding (10 min.) 1 Snij 1 banaan in schijfjes. 2 Breng 1 dl volle melk aan de kook samen met 2 eetl. havermout. Haal van het vuur en laat zwellen tot een dikke pap. Meng er de helft van de schijfjes banaan en 1/2 koffiel. cacaopoeder onder. 3 Doe de pap in een kommetje en leg er de rest van de schijfjes banaan op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  4. Hak de walnootpitten grof.

  5. Doe de havermout, de zonnebloempitten, de walnootpitten, de amandelschilfers, het kaneel en de nootmuskaat in een grote kom. Meng er de honing en 1/2 dl olijfolie onder.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de havermoutmengeling over een bakplaat met bakpapier en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig.

  8. Schil ondertussen de appelen en snij elke appel in 12 partjes.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de appelpartjes goudbruin. Bestrooi met het chiazaad.

  10. Haal de granola uit de oven en laat afkoelen.

  11. Snij ondertussen de gedroogde abrikozen in fijne reepjes. Meng samen met de zachte veenbessen onder de granola.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de yoghurt over 4 kommetjes. Schep er 2 eetl. granola op en leg er de gebakken appelpartjes op.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding (10 min.) 1 Snij 1 banaan in schijfjes. 2 Breng 1 dl volle melk aan de kook samen met 2 eetl. havermout. Haal van het vuur en laat zwellen tot een dikke pap. Meng er de helft van de schijfjes banaan en 1/2 koffiel. cacaopoeder onder. 3 Doe de pap in een kommetje en leg er de rest van de schijfjes banaan op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 831 kcal
Vet 49.5 g
Koolhydraat 72.7 g
Eiwit 21 g

Bekijk het recept digitaal