- Bewaar

- Bewaar
Griekse balletjes uit de oven met courgette
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode uien en het knoflook fijn. Snipper de lente-uitjes fijn en hou wat apart voor de afwerking.
-
Meng het gehakt met het knoflook, de lente-uitjes, het paneermeel en de helft van de rode uien. Kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
-
Schik de balletjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng intussen 1/2 L water aan de kook in een kookpot en voeg het halve blokje groentebouillon toe. Snij intussen de courgette in fijne blokjes van ± 1/2 cm. Snij de kerstomaten in 2.
-
Kook de Griekse pasta 4 min. in het kokende water. Giet af. Voeg de tomatenstukjes, de rest van de rode uien, de courgette en de kerstomaten toe. Meng goed.
-
Doe de Griekse pasta met de groentesaus bij de balletjes. Zet nog 15 à 20 min. in de oven. Roer regelmatig om.
-
Snipper intussen het bieslook fijn. Werk de ovenschotel af met het bieslook en de resterende lente-uitjes. Serveer met de rucola.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode uien en het knoflook fijn. Snipper de lente-uitjes fijn en hou wat apart voor de afwerking.
-
Meng het gehakt met het knoflook, de lente-uitjes, het paneermeel en de helft van de rode uien. Kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
-
Schik de balletjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng intussen 1/2 L water aan de kook in een kookpot en voeg het halve blokje groentebouillon toe. Snij intussen de courgette in fijne blokjes van ± 1/2 cm. Snij de kerstomaten in 2.
-
Kook de Griekse pasta 4 min. in het kokende water. Giet af. Voeg de tomatenstukjes, de rest van de rode uien, de courgette en de kerstomaten toe. Meng goed.
-
Doe de Griekse pasta met de groentesaus bij de balletjes. Zet nog 15 à 20 min. in de oven. Roer regelmatig om.
-
Snipper intussen het bieslook fijn. Werk de ovenschotel af met het bieslook en de resterende lente-uitjes. Serveer met de rucola.