Griekse balletjes uit de oven met courgette
Griekse balletjes uit de oven met courgette

Griekse balletjes uit de oven met courgette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 80.5 g
Suiker 15.4 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 38 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode uien en het knoflook fijn. Snipper de lente-uitjes fijn en hou wat apart voor de afwerking.

  3. Meng het gehakt met het knoflook, de lente-uitjes, het paneermeel en de helft van de rode uien. Kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  4. Schik de balletjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Breng intussen 1/2 L water aan de kook in een kookpot en voeg het halve blokje groentebouillon toe. Snij intussen de courgette in fijne blokjes van ± 1/2 cm. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Kook de Griekse pasta 4 min. in het kokende water. Giet af. Voeg de tomatenstukjes, de rest van de rode uien, de courgette en de kerstomaten toe. Meng goed.

  7. Doe de Griekse pasta met de groentesaus bij de balletjes. Zet nog 15 à 20 min. in de oven. Roer regelmatig om.

  8. Snipper intussen het bieslook fijn. Werk de ovenschotel af met het bieslook en de resterende lente-uitjes. Serveer met de rucola.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode uien en het knoflook fijn. Snipper de lente-uitjes fijn en hou wat apart voor de afwerking.

  3. Meng het gehakt met het knoflook, de lente-uitjes, het paneermeel en de helft van de rode uien. Kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  4. Schik de balletjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Breng intussen 1/2 L water aan de kook in een kookpot en voeg het halve blokje groentebouillon toe. Snij intussen de courgette in fijne blokjes van ± 1/2 cm. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Kook de Griekse pasta 4 min. in het kokende water. Giet af. Voeg de tomatenstukjes, de rest van de rode uien, de courgette en de kerstomaten toe. Meng goed.

  7. Doe de Griekse pasta met de groentesaus bij de balletjes. Zet nog 15 à 20 min. in de oven. Roer regelmatig om.

  8. Snipper intussen het bieslook fijn. Werk de ovenschotel af met het bieslook en de resterende lente-uitjes. Serveer met de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 80.5 g
Suiker 15.4 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 38 g
Zout 2.1 g

Bekijk het recept digitaal