Griekse minipizza
Griekse minipizza

Griekse minipizza

1 u.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de auberginekaviaar: snij de aubergines in de lengte in 2. Leg in een ovenschaal met de fijngesnipperde ui, knoflook, tijm, rozemarijn, peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schuif ongeveer 30 à 50 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de aubergines. Draai regelmatig om. Eens de aubergines gaar zijn, lepelt u het vruchtvlees uit (de schil gooit u weg). Mix fijn.

  3. Snij de zongedroogde tomaten fijn.

  4. Verkruimel de fetakaas.

  5. Bereiding:
  6. Haal 10 minipizza's uit het deeg (bv. met een glas, ø 7 cm) en strijk beide zijden in met de olie uit de verpakking van de zongedroogde tomaten. Gril 1 à 2 min. aan elke kant op een matig vuur.

  7. Verdeel de auberginekaviaar over de pizza's. Leg er verkruimelde feta en gedroogde tomaten op. Verwarm eventueel nog wat op de barbecue.

  8. Afwerking:
  9. Versier met een takje rucola en bestuif lichtjes met balsamicoazijn of -crème.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de auberginekaviaar: snij de aubergines in de lengte in 2. Leg in een ovenschaal met de fijngesnipperde ui, knoflook, tijm, rozemarijn, peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schuif ongeveer 30 à 50 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de aubergines. Draai regelmatig om. Eens de aubergines gaar zijn, lepelt u het vruchtvlees uit (de schil gooit u weg). Mix fijn.

  3. Snij de zongedroogde tomaten fijn.

  4. Verkruimel de fetakaas.

  5. Bereiding:
  6. Haal 10 minipizza's uit het deeg (bv. met een glas, ø 7 cm) en strijk beide zijden in met de olie uit de verpakking van de zongedroogde tomaten. Gril 1 à 2 min. aan elke kant op een matig vuur.

  7. Verdeel de auberginekaviaar over de pizza's. Leg er verkruimelde feta en gedroogde tomaten op. Verwarm eventueel nog wat op de barbecue.

  8. Afwerking:
  9. Versier met een takje rucola en bestuif lichtjes met balsamicoazijn of -crème.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 3.6 g

Bekijk het recept digitaal