- Bewaar

- Bewaar
Griekse minipizza
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de auberginekaviaar: snij de aubergines in de lengte in 2. Leg in een ovenschaal met de fijngesnipperde ui, knoflook, tijm, rozemarijn, peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schuif ongeveer 30 à 50 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de aubergines. Draai regelmatig om. Eens de aubergines gaar zijn, lepelt u het vruchtvlees uit (de schil gooit u weg). Mix fijn.
-
Snij de zongedroogde tomaten fijn.
-
Verkruimel de fetakaas.
-
Bereiding:
-
Haal 10 minipizza's uit het deeg (bv. met een glas, ø 7 cm) en strijk beide zijden in met de olie uit de verpakking van de zongedroogde tomaten. Gril 1 à 2 min. aan elke kant op een matig vuur.
-
Verdeel de auberginekaviaar over de pizza's. Leg er verkruimelde feta en gedroogde tomaten op. Verwarm eventueel nog wat op de barbecue.
-
Afwerking:
-
Versier met een takje rucola en bestuif lichtjes met balsamicoazijn of -crème.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de auberginekaviaar: snij de aubergines in de lengte in 2. Leg in een ovenschaal met de fijngesnipperde ui, knoflook, tijm, rozemarijn, peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schuif ongeveer 30 à 50 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de aubergines. Draai regelmatig om. Eens de aubergines gaar zijn, lepelt u het vruchtvlees uit (de schil gooit u weg). Mix fijn.
-
Snij de zongedroogde tomaten fijn.
-
Verkruimel de fetakaas.
-
Bereiding:
-
Haal 10 minipizza's uit het deeg (bv. met een glas, ø 7 cm) en strijk beide zijden in met de olie uit de verpakking van de zongedroogde tomaten. Gril 1 à 2 min. aan elke kant op een matig vuur.
-
Verdeel de auberginekaviaar over de pizza's. Leg er verkruimelde feta en gedroogde tomaten op. Verwarm eventueel nog wat op de barbecue.
-
Afwerking:
-
Versier met een takje rucola en bestuif lichtjes met balsamicoazijn of -crème.