Griekse miniquiches
Griekse miniquiches

Griekse miniquiches

1 u.
Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 33.7 g
Koolhydraat 25.4 g
Eiwit 23.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kipfilet ontdooien.

  3. Laat de olijven uitlekken. Snij in 2.

  4. Verkruimel de pistachenootjes (in een plastic zak met een deegrol).

  5. Snij de gedroogde abrikozen in stukjes.

  6. Verkruimel de fetakaas.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een braadpan en schroei de borstfilet van de braadkip aan beide zijden dicht. Kruid met kippenkruiden en laat verder gaar bakken op een matig vuur gedurende 10 min. Laat de borstfilet van de braadkip volledig afkoelen en snij in kleine stukjes.

  9. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een grote taartvorm. Of steek 6 cirkels uit het bladerdeeg en verdeel over 6 ingeboterde bakvormpjes. Prik enkele keren met een vork in het deeg.

  10. Verdeel de stukjes gebakken kip, olijven, pistachenootjes en abrikoos over het deeg.

  11. Klop de eieren los. Meng met de Griekse yoghurt en de fetakaas en kruid met peper en zout. Giet in de taartvorm. Schuif gedurende 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Laat de quiche even rusten en haal uit de vorm.

  14. Plaats op een taartschotel en dien op met een Griekse salade van tomaten, komkommer, rode uiringen en reepjes groene paprika.

  15. Breng op smaak met een vinaigrette van olijfolie en rode wijnazijn.

  16. Deze quiche is lekker warm, lauw of koud.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kipfilet ontdooien.

  3. Laat de olijven uitlekken. Snij in 2.

  4. Verkruimel de pistachenootjes (in een plastic zak met een deegrol).

  5. Snij de gedroogde abrikozen in stukjes.

  6. Verkruimel de fetakaas.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een braadpan en schroei de borstfilet van de braadkip aan beide zijden dicht. Kruid met kippenkruiden en laat verder gaar bakken op een matig vuur gedurende 10 min. Laat de borstfilet van de braadkip volledig afkoelen en snij in kleine stukjes.

  9. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een grote taartvorm. Of steek 6 cirkels uit het bladerdeeg en verdeel over 6 ingeboterde bakvormpjes. Prik enkele keren met een vork in het deeg.

  10. Verdeel de stukjes gebakken kip, olijven, pistachenootjes en abrikoos over het deeg.

  11. Klop de eieren los. Meng met de Griekse yoghurt en de fetakaas en kruid met peper en zout. Giet in de taartvorm. Schuif gedurende 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Laat de quiche even rusten en haal uit de vorm.

  14. Plaats op een taartschotel en dien op met een Griekse salade van tomaten, komkommer, rode uiringen en reepjes groene paprika.

  15. Breng op smaak met een vinaigrette van olijfolie en rode wijnazijn.

  16. Deze quiche is lekker warm, lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 33.7 g
Koolhydraat 25.4 g
Eiwit 23.4 g

Bekijk het recept digitaal