Griekse pasta met champignons in tomaten-basilicumsaus
Griekse pasta met champignons in tomaten-basilicumsaus

Griekse pasta met champignons in tomaten-basilicumsaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 87.4 g
Suiker 13.2 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 18.6 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de champignons middendoor.

  4. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Verwijder de draden van de groene selder en snij in blokjes van 1/2 cm.

  6. Hou 4 takjes basilicum opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep uit de kookpot.

  9. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig.

  10. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Voeg de wortelen, de selder, het laurierblaadje en de tijm toe aan de ui. Roerbak 5 min.

  12. Doe er de passata en de spaghettikruiden bij en laat 10 min. sudderen.

  13. Meng er de champignons en het basilicum onder. Laat nog even opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de Griekse pasta over de borden en lepel er de saus over. Werk af met het opzijgehouden basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de champignons middendoor.

  4. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Verwijder de draden van de groene selder en snij in blokjes van 1/2 cm.

  6. Hou 4 takjes basilicum opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep uit de kookpot.

  9. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig.

  10. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Voeg de wortelen, de selder, het laurierblaadje en de tijm toe aan de ui. Roerbak 5 min.

  12. Doe er de passata en de spaghettikruiden bij en laat 10 min. sudderen.

  13. Meng er de champignons en het basilicum onder. Laat nog even opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de Griekse pasta over de borden en lepel er de saus over. Werk af met het opzijgehouden basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 87.4 g
Suiker 13.2 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 18.6 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côtes de Thau

Bekijk het recept digitaal