- Bewaar

- Bewaar
Griekse pasta met champignons in tomaten-basilicumsaus
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côtes de Thau
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de champignons middendoor.
-
Schil de wortelen en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de draden van de groene selder en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Hou 4 takjes basilicum opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep uit de kookpot.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig.
-
Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Voeg de wortelen, de selder, het laurierblaadje en de tijm toe aan de ui. Roerbak 5 min.
-
Doe er de passata en de spaghettikruiden bij en laat 10 min. sudderen.
-
Meng er de champignons en het basilicum onder. Laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de Griekse pasta over de borden en lepel er de saus over. Werk af met het opzijgehouden basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côtes de Thau
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de champignons middendoor.
-
Schil de wortelen en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de draden van de groene selder en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Hou 4 takjes basilicum opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep uit de kookpot.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig.
-
Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Voeg de wortelen, de selder, het laurierblaadje en de tijm toe aan de ui. Roerbak 5 min.
-
Doe er de passata en de spaghettikruiden bij en laat 10 min. sudderen.
-
Meng er de champignons en het basilicum onder. Laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de Griekse pasta over de borden en lepel er de saus over. Werk af met het opzijgehouden basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côtes de Thau