Griezelcakejes
Griezelcakejes

Griezelcakejes

20 min.
Dessert
11 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 19.3 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 41.9 g
Vezel 3 g
Eiwit 5.7 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de cake in 11 gelijke plakjes.

  3. Verkruimel de Chocopops.

  4. Bereiding:
  5. Doe de room in een steelpannetje en breng aan de kook.

  6. Voeg de boter toe en laat smelten.

  7. Doe de chocoladecallets in een kom en giet er de kokende room over. Meng tot een gladde massa.

  8. Schik de plakjes cake op een rooster en lepel er de ganache over. Vorm grafzerken en laat opstijven in de koelkast.

  9. Voor de versiering:
  10. Maak met de rolfondant griezelfiguurtjes zoals een spookje, een spin, een pompoen

  11. Teken met de chocoladestiften R.I.P., spinnenwebben en skeletten op de cakejes.

  12. Bestrooi hier en daar met de verkruimelde Chocopops.

Tip

Heb je nog ganache over? Laat het dan licht opstijven in de koelkast. Rol er bolletjes van ± 2 cm van en rol ze door choco- of kokospoeder. Zo maak je lekkere truffels voor bij de koffie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de cake in 11 gelijke plakjes.

  3. Verkruimel de Chocopops.

  4. Bereiding:
  5. Doe de room in een steelpannetje en breng aan de kook.

  6. Voeg de boter toe en laat smelten.

  7. Doe de chocoladecallets in een kom en giet er de kokende room over. Meng tot een gladde massa.

  8. Schik de plakjes cake op een rooster en lepel er de ganache over. Vorm grafzerken en laat opstijven in de koelkast.

  9. Voor de versiering:
  10. Maak met de rolfondant griezelfiguurtjes zoals een spookje, een spin, een pompoen

  11. Teken met de chocoladestiften R.I.P., spinnenwebben en skeletten op de cakejes.

  12. Bestrooi hier en daar met de verkruimelde Chocopops.

Tip

Heb je nog ganache over? Laat het dan licht opstijven in de koelkast. Rol er bolletjes van ± 2 cm van en rol ze door choco- of kokospoeder. Zo maak je lekkere truffels voor bij de koffie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 19.3 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 41.9 g
Vezel 3 g
Eiwit 5.7 g
Zout 1 g

Bekijk het recept digitaal