Groen slaatje
Groen slaatje

Groen slaatje

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 169 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pers de limoen.

  3. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest zo fijn mogelijk (eventueel met een rasp). Meng er de olijfolie en het limoensap onder en kruid met zwarte peper en zeezout. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller en pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  6. Doe de slamix in een brede slakom en meng met de gemarineerde venkel en de basilicumblaadjes. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en de parmezaanschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pers de limoen.

  3. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest zo fijn mogelijk (eventueel met een rasp). Meng er de olijfolie en het limoensap onder en kruid met zwarte peper en zeezout. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller en pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  6. Doe de slamix in een brede slakom en meng met de gemarineerde venkel en de basilicumblaadjes. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en de parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 169 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal