- Bewaar

- Bewaar
Groene curry met groentjes, rijst en mignonettes
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Saumur-Champigny A.O.P. `Les Arpents'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Snij de courgette in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Hou enkele blaadjes koriander apart voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de rode ui enkele minuten. Voeg de courgette en de zoete aardappelen toe en stoof nog 3 à 4 min. al roerend. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
-
Overgiet met de kokosmelk en breng op smaak met de groenecurrypasta, peper, zout, het kerriepoeder en de helft van de koriander. Roer en laat nog ± 10 min. garen.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkensmignonettes 5 à 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in repen.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Meng ze onder de rijst.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over de borden en schep er de groentecurry over. Leg het vlees ernaast en werk af met de rest van de koriander.
Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (20 min.) 1 Kook 30 g basmatirijst ± 15 min. in water. Snij intussen 100 g courgette in blokjes. 2 Voeg halverwege de kooktijd de courgette en 100 g verse spinazie toe. Giet af. 3 Mix alles en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Saumur-Champigny A.O.P. `Les Arpents'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Snij de courgette in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Hou enkele blaadjes koriander apart voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de rode ui enkele minuten. Voeg de courgette en de zoete aardappelen toe en stoof nog 3 à 4 min. al roerend. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
-
Overgiet met de kokosmelk en breng op smaak met de groenecurrypasta, peper, zout, het kerriepoeder en de helft van de koriander. Roer en laat nog ± 10 min. garen.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkensmignonettes 5 à 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in repen.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Meng ze onder de rijst.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over de borden en schep er de groentecurry over. Leg het vlees ernaast en werk af met de rest van de koriander.
Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (20 min.) 1 Kook 30 g basmatirijst ± 15 min. in water. Snij intussen 100 g courgette in blokjes. 2 Voeg halverwege de kooktijd de courgette en 100 g verse spinazie toe. Giet af. 3 Mix alles en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Saumur-Champigny A.O.P. `Les Arpents'