Groene komkommergazpacho met garnalen

Groene komkommergazpacho met garnalen

15 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 179 kcal
Vet 10 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 10.7 g
Suiker 3.7 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 9.7 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.

  3. Schil de komkommer en snij in stukken.

  4. Pers de citroen uit.

  5. Verwijder het vruchtvlees van de avocado.

  6. Bereiding:
  7. Doe de komkommer, het vruchtvlees van de avocado en de groentefond in een hoge maatbeker of blender. Mix tot een gladde soep. Breng op smaak met het sap van de citroen, peper en zout.

  8. Meng het bieslook en de platte peterselie onder de garnalen. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de koude soep over diepe kommen en werk af met de garnalen. Serveer er de grissini bij.

Tip

Hebt u geen tijd? Gebruik dan kant-en-klare gazpacho en werk af met de garnalen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.

  3. Schil de komkommer en snij in stukken.

  4. Pers de citroen uit.

  5. Verwijder het vruchtvlees van de avocado.

  6. Bereiding:
  7. Doe de komkommer, het vruchtvlees van de avocado en de groentefond in een hoge maatbeker of blender. Mix tot een gladde soep. Breng op smaak met het sap van de citroen, peper en zout.

  8. Meng het bieslook en de platte peterselie onder de garnalen. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de koude soep over diepe kommen en werk af met de garnalen. Serveer er de grissini bij.

Tip

Hebt u geen tijd? Gebruik dan kant-en-klare gazpacho en werk af met de garnalen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 179 kcal
Vet 10 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 10.7 g
Suiker 3.7 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 9.7 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Bardolino Chiaretto D.O.C. Le Cenge Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal