- Bewaar

- Bewaar
Groene muffins met spek
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Scheur de spinazie in kleinere stukken.
-
Snij de halfgedroogde tomaten in dunne reepjes.
-
Trek de blaadjes van het takje rozemarijn en knip ze in kleine stukjes.
-
Snij de geitenkaas in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Dit mag je hulpkok doen: stoof de spinazie in 1 eetlepel olijfolie tot de blaadjes geslonken zijn. Meng er de rozemarijn onder en laat nog enkele minuten stoven. Bak de spekblokjes mooi krokant in een pan zonder olie of boter.
-
Jij kan intussen het ei breken boven een mengkom. Klop het los met een klopper of een vork. Giet er de melk en 1 eetlepel olijfolie bij. Roer goed onder elkaar met een houten lepel.
-
Doe de bloem en 1 koffielepel bakpoeder in een andere mengkom en meng ze onder elkaar. Giet de eiermengeling bij de bloem.
-
Doe ook de gestoofde spinazie, de gebakken spekblokjes, de geitenkaas en een groot deel van de reepjes tomaat in de kom. Kruid met wat zwarte peper en zout en roer goed.
-
Het beslag is klaar. De oven mag voorverwarmd worden op 180 °C (laat dat maar aan je hulpkok over).
-
Zet ondertussen 6 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes met een eetlepel. Leg de rest van de reepjes tomaat op de muffins. Daarna mogen ze ± 30 min. in de warme oven.
- Piep af en toe eens door de ovendeur om te zien of de bovenkant niet te bruin wordt. Als dat wel zo is, laat mama of papa er dan voorzichtig een vel aluminiumfolie over leggen. - Nog nooit eieren gebroken? Of is het elke keer fout gelopen en zaten je handen helemaal onder het eierslijm? Laat mama of papa het dan even voordoen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Scheur de spinazie in kleinere stukken.
-
Snij de halfgedroogde tomaten in dunne reepjes.
-
Trek de blaadjes van het takje rozemarijn en knip ze in kleine stukjes.
-
Snij de geitenkaas in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Dit mag je hulpkok doen: stoof de spinazie in 1 eetlepel olijfolie tot de blaadjes geslonken zijn. Meng er de rozemarijn onder en laat nog enkele minuten stoven. Bak de spekblokjes mooi krokant in een pan zonder olie of boter.
-
Jij kan intussen het ei breken boven een mengkom. Klop het los met een klopper of een vork. Giet er de melk en 1 eetlepel olijfolie bij. Roer goed onder elkaar met een houten lepel.
-
Doe de bloem en 1 koffielepel bakpoeder in een andere mengkom en meng ze onder elkaar. Giet de eiermengeling bij de bloem.
-
Doe ook de gestoofde spinazie, de gebakken spekblokjes, de geitenkaas en een groot deel van de reepjes tomaat in de kom. Kruid met wat zwarte peper en zout en roer goed.
-
Het beslag is klaar. De oven mag voorverwarmd worden op 180 °C (laat dat maar aan je hulpkok over).
-
Zet ondertussen 6 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes met een eetlepel. Leg de rest van de reepjes tomaat op de muffins. Daarna mogen ze ± 30 min. in de warme oven.
- Piep af en toe eens door de ovendeur om te zien of de bovenkant niet te bruin wordt. Als dat wel zo is, laat mama of papa er dan voorzichtig een vel aluminiumfolie over leggen. - Nog nooit eieren gebroken? Of is het elke keer fout gelopen en zaten je handen helemaal onder het eierslijm? Laat mama of papa het dan even voordoen.